• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 15º C
  Brasov 13º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 11º C
  Craiova 19º C
  Galati 12º C
  Iasi 12º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ministerul Economiei: Este necesară aducerea de noi investiţii austriece

20 Iulie, 18:23

ministerul_economiei

Sistemul privat românesc este influenţat de investiţiile austrice, spun reprezentanţii Ministerului Economiei

Potrivit Ministerului Economiei, este necesară stimularea de noi investiții austriece, consolidarea celor existente, precum și dinamizarea schimburilor comerciale. În perioada 18 - 19 iulie 2013, a avut loc la Viena cea de-a V-a sesiune de Consultări economice bilaterale dintre România și Austria. Reprezentanţii celor două ţări au avut prezentări ale situațiilor economice, au analizat stadiului relațiilor şi relevanţa prezenței companiilor austriece în România, se arată într-un comunicat al Ministerul Economiei.

La sesiunea de consultări economice între România şi Austria s-a discutat despre cooperarea în cadrul Uniunii Europene și Organizaţiei Mondiale a Comerţului, despre sistemul de promovare a exporturilor și cooperarea în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.  

Relațiile economice dintre România și Austria constituie o prioritate pentru partea română, spun reprezentanţii Ministerului Economiei. Ultimele consultări bilaterale româno-austriece au arătat că este necesară sprijinirea sectorului privat românesc, influneţat de fimele străine.

Numărul firmelor românești cu capital austriac se ridică la 6.538 societăți, cu investiții directe de 4,65 miliarde euro. Austria se află pe locul 2 în clasamentul investițiilor străine din punct de vedere al capitalului înregistrat, însă, conform statisticilor austriece, investițiile se ridică la aproximativ. 10 miliarde euro având în vedere și profitul reinvestit. Cu acest prilej, au fost transmise părtii austriece propuneri de proiecte privind  participarea la privatizarea unor societăți și realizarea de investitii majore în sectoare de interes prioritar pentru România.

În urma întâlnirii reprezentanţilor celor două ţări, s-a stabilit ca România şi Austria să aprofundeze schimbului reciproc de propuneri, oportunități de afaceri, în vederea creșterii numărului de misiuni economice. Astfel, s-au propus participări la târguri și expoziții, evenimente care să sprijine operatorii economici.

 

Citeste mai mult despre: Austria, investitii, ministerul economiei
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: