• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8744 LEI
  1 USD = 4.0105 LEI
  1 GBP = 5.4892 LEI
  1 CHF = 4.5228 LEI
  1 HUF = 1.3653 LEI
  1 BGN = 2.4922 LEI
  1 JPY = 3.8627 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ministerul de Externe propune vot anticipat prelungit în diaspora

24 Iunie, 21:37

Ministerul de Externe a trimis Comisiei parlamentare speciale privind elaborarea legislaţiei electorale mai multe propuneri de modificare e legislaţiei electorale.

voturi

Introducerea votului anticipat prelungit cel puţin trei zile în cadrul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, a metodelor alternative de vot, inclusiv votul prin corespondenţă, pentru toate tipurile de scrutine, şi redefinirea noţiunii de secţie de votare din perspectiva perimetrului acesteia.

"Propunem mai multe modificări ale sistemului de votare. Propunem introducerea votului anticipat prelungit cel puţin trei zile înaintea procesului electoral organizat în cadrul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare. Este foarte important de susţinut că, din momentul în care MAE a primit primele solicitări de prelungire a timpului de votare, am înaintat solicitările către BEC, însă răspunsul pe care l-am primit de la BEC şi STS a fost că secţiile se închid la ora 21,00 că trebuie respectate prevederile legale", a explicat Laura Elena Chiorean, secretar general al MAE.

Ea a mai spus că este imperativă introducerea metodelor alternative de vot, inclusiv votul prin corespondenţă pentru toate tipurile de scrutine.

MAE mai propune înfiinţarea şi utilizarea unui website pentru înscrierea alegătorilor, astfel încât numărul lor va putea fi cunoscut din timp pentru a permite stabilirea numărului secţiilor de votare.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: