• Bucuresti 33º C
  Baia Mare 34º C
  Brasov 31º C
  Cluj-Napoca 33º C
  Constanta 27º C
  Craiova 34º C
  Galati 31º C
  Iasi 32º C
  Suceava 31º C
  Timisoara 37º C
 • 1 EUR = 4.5873 LEI
  1 USD = 3.8951 LEI
  1 GBP = 4.9862 LEI
  1 CHF = 4.0217 LEI
  1 HUF = 1.5118 LEI
  1 BGN = 2.3455 LEI
  1 JPY = 3.5618 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Miniștrii Justiției și cei ai Afacerilor Interne ai Uniunii Europene se întâlnesc, pe 26 și 27 ianuarie

26 Ianuarie, 10:54

Miniștrii Justiției și cei ai Afacerilor Interne ai Uniunii Europene (UE) se întâlnesc, pe 26 și 27 ianuarie 2017, în Malta, în cadrul unei reuniuni informale, pentru a lua în discuție problema migrației și a securității. Malta a preluat de la Slovacia președinția semestrială a Uniunii, la 1 ianuarie 2017, scrie Agerpres.

UNIUNE

În prima zi a reuniunii informale se întâlnesc miniștrii de Interne, în timp ce în cea de-a doua zi se reunesc miniștrii de Justiție, potrivit site-ului Președinției malteze a UE.

Printre obiectivele președinției malteze la UE se numără: migrația, piața unică, securitatea, incluziunea socială, politica de vecinătate etc. Reforma Regulamentelor Dublin, reformarea sistemului european de azil, accelerarea procesului de implementare a redistribuirii celor 160.000 de migranți, sunt principalele obiective vizate de președinția malteză a UE, potrivit calendarului stabilit în 2016.

Anterioara reuniune a Consiliului JAI, desfășurată sub președinția slovacă a UE, a avut loc în zilele de 8 și 9 decembrie 2016, la Bruxelles, și a luat în discuție, printre altele, teme precum reforma sistemului european de azil, migrația sau lupta împotriva terorismului.

Cu privire la sistemul european comun de azil (SECA), Consiliul a aprobat un mandat de negociere cu Parlamentul European (PE) în privința regulamentului Eurodac. Eurodac este, potrivit site-ului consilium.europa.eu, o bază de date biometrice pentru compararea amprentelor digitale, care ajută statele membre și țările asociate care participă la baza de date să verifice dacă un solicitant de azil a solicitat anterior azil în alt stat european sau dacă un solicitant de azil a fost în prealabil reținut la intrarea în mod ilegal pe teritoriul european. Obiectivul este simplificarea procesului de stabilire de către statele europene a responsabilității examinării unei cereri de azil și facilitatea aplicării Regulamentului Dublin.

În baza mandatului de negociere al Consiliului, Președinția UE va începe negocierile cu PE de îndată ce acesta din urmă își va adopta poziția, mai scrie sursa amintită.

În ceea ce privește migrația, miniștrii au discutat despre detașarea la agenții (în special EASO și Frontex), transferuri, punerea în aplicare a regulamentului privind poliția de frontieră și garda de coastă și cadrul de parteneriat, în special rezultatele obținute în materie de returnare și readmisie cu cele cinci țări prioritare.

Citeste mai mult despre: afaceri interne, intalnire, justitie, ministri, UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: