• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Mihail Neamțu, propus de PMP viceprimar al Capitalei

05 Octombrie, 15:47

Mihail Neamțu a anunțat, luni, că este propunerea PMP pentru funcția de viceprimar care coordonează instituțiile de cultură ale Primăriei Capitalei.

neamtu

Mihail Neamțu este propunerea PMP pentru postul de viceprimar al Capitalei

Vicepreședintele PMP a explicat că Nicușor Dan, PNL și USR vor trebui să decidă dacă PMP va fi cooptat pentru a forma o majoritate clară în Consiliul General al Primăriei, acum fiind una „fragilă”.

„Decizia este a celor care fac deja majoritatea și decizia pe care o va lua PNL și USR. În cazul în care va fi cooptat un membru PMP din Consiliul General, va consolida majoritatea. Acum, dacă la ora asta cineva se îmbolnăvește sau defectează, se pierde majoritatea. Nicușor Dan e la doar un vot distanță de a pierde majoritatea. Dacă nu este cooptat un membru PMP, ei vor rămâne cu o majoritate fragilă. Decizia e la Nicușor Dan și liderii USR și PNL. Noi n-am solicitat nimic. E o propunere care s-a făcut din partea PMP, Mihail Neamțu, viceprimar pentru instituțiile de cultură ale Primăriei. În funcție de maturitatea politică care va fi demonstrată în următoarele zile, Primăria București va avea o majoritate consolidată sau nu”, a declarat Mihail Neamțu.

Ce declarase președintele PNL cu o seară înainte

Ludovic Orban precizase, duminică, că nu exclude posibilitatea să fie un viceprimar al Capitalei de la PMP, dar a menționat că nu s-a discutat despre varianta ca Mihail Neamţu să ocupe această funcţie. Tot atunci, președintele PNL Biroul Politic Național al liberalilor va aproba, luni, un proiect de colaborare cu PMP în consiliile județene și locale, „la nivel de țară și, implicit, va fi și la nivelul Bucureștiului”.

„Chiar dacă au avut candidat propriu, noi am anunţat că suntem deschişi acestei colaborări. Noi mâine aprobăm în Biroul Politic Naţional un proiect de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi locale, la nivel de ţară şi, implicit, va fi şi la nivelul Bucureştiului. PMP este aliat cu noi la guvernare, chiar dacă a existat o candidatură separată, care trebuie să recunoaştem că ne-a dat ceva emoţii. (...) M-a surprins candidatura (lui Traian Băsescu - n.r.), la experienţa pe care o are fostul preşedinte, ar fi trebuit să ştie că există un risc major în această candidatură pentru că cea mai mare parte dintre voturile pe care le-a obţinut erau voturile ale unor votanţi de dreapta, care sunt împotriva PSD, care dacă nu ar fi candidat, ar fi venit la candidatul Nicuşor Dan. Această candidatură a redus voturile pentru candidatul Nicuşor Dan”, a precizat Ludovic Orban, la România TV.

Biroul Politic al PNL a votat şi a ratificat, luni, colaborarea cu PMP, la nivelul consiliilor locale şi al consiliilor judeţene.

„Am votat şi am ratificat protocolul de colaborare în plan local între PNL şi PMP. După cum bine ştiţi, PMP se află la guvernare alături de PNL, facem parte din aceeaşi familie a Paritului Popular European şi am luat decizia ca în consiliile locale, judeţene să avem un protocol de colaborare pentru a pune în aplicare programele locale şi pentru a pune în aplicare promisiunile ambelor partide”, a anunţat, luni, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, într-o conferinţă de presă.

Alegerile locale din 2020 au avut loc în 27 septembrie, iar prezența la vot a fost de 46,02%.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: