• Bucuresti 27º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.8582 LEI
  1 USD = 4.0972 LEI
  1 GBP = 5.3220 LEI
  1 CHF = 4.5132 LEI
  1 HUF = 1.3490 LEI
  1 BGN = 2.4839 LEI
  1 JPY = 3.9261 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Mici modificări la ANAF: Dispar prin absorbție două direcții

11 Septembrie, 14:39

​Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) ar urma să fie mai „ușoară” cu două direcții, în scopul eficientizării punerii în aplicare a sancțiunilor internaționale la nivelul Agenției, reiese dintr-un proiect de ordin al președintelui instituției, Mirela Călugăreanu. Cu alte cuvinte, se va modifica o anexă a unui ordin din 2019.

anaf

Astfel, se propune:

Eliminarea Direcției Generale de Strategie și Relații Internaționale și preluarea atribuțiilor de către Direcția Generală de Informații Fiscale. Această modificare se impune în scopul simplificării procesului de monitorizare și eliminării disfuncțiilor generate de disiparea responsabilităților.

Eliminarea Direcției Generale Planificare, Monitorizare și Sinteză și preluarea atribuțiilor de raportare a măsurilor dispuse prin ordinele de blocare a fondurilor și resurselor economice de către Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale. În prezent, conform OPANAF 1984/2019, Direcția Generală Planificare, Monitorizare și Sinteză primește raportările trimestriale ale Direcției Generale Executări Silite Cazuri Speciale și le transmite către Direcția Generală de Informații Fiscale. Având în vedere că organele de executare nu mai au competențe în blocarea fondurilor și resurselor economice și nici posibilitatea monitorizării măsurilor dispuse prin ordinele de blocare, modificarea propusă este destinată eficientizării activității și eliminării unor activități fără valoare adăugată.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: