• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

MFE supune consultării documentele actualizate pentru finanțarea unui proiect ce va salva viața a mii de copii

13 August, 09:57

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), supune consultării publice Ghidul Solicitantului Condiții Specifice actualizat, pentru cererea de propuneri de proiecte 'Competențe pentru competitivitate în domeniul medical cardiologie pediatrică'.

fonduri-europene

 

În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte vor fi acordate fonduri pentru formarea profesională a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice. Beneficiari eligibili vor fi universități publice de medicină și farmacie, iar partenerii naționali eligibili vor fi unități sanitare publice cu paturi care au secție/ centre de cardiologie și/ sau universități publice de medicină. Partenerii transnaționali eligibili vor fi organizații cu activitate relevantă în domeniul cardiologiei pediatrice.

'În România se nasc anual 1.500 de copii cu malformații cardiace. În acest moment, doar 250 — 300 dintre aceștia pot fi operați în singurele centre funcționale din țară, respectiv la Târgu Mureș, de către medici români, și la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie, de către medici străini. Singura alternativă este tratamentul în afara țării, situație în care Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să deconteze cheltuieli care sunt de zece ori mai mari față de costul intervențiilor efectuate în țară. Prin acordarea de finanțări pentru formarea profesională a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice vom asigura un corp de medici români de excelentă care să realizeze respectivele intervenții în țară, pentru ca România să aibă un număr ridicat de specialiști în acest domeniu. Astfel, datorită acestor finanțări, medicii noștri vor putea trata mii de copii. Pe măsură ce lansăm astfel de cereri de proiecte, dedicate, am satisfacția că banii europeni își ating scopul de a salva vieți, de a îmbunătăți nivelul de trai al românilor, de a susține dezvoltarea societății', a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene așteaptă propuneri și sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea cererii de proiecte 'Competențe pentru competitivitate în domeniul medical — cardiologie pediatrică', în cadrul Domeniului Major de intervenție 3.2 POS DRU, până la data de 18 august a.c., ora 12.00, la următoarea adresă de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro.

Citeste mai mult despre: Ministerul Fondurilor Europene
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: