• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Mexicul, atacat de Satana: Țara în care exorcizările sunt în creștere, iar oamenii se închină la Sfânta Moarte

26 Noiembrie, 13:55

Preoții din Mexic susțin că țara este atacată de Satana și că îi așteaptă o luptă imensă pentru a-l învinge pe Necuratul care, spun ei, se află în spatele violențelor macabre din lumea drogurilor, scrie BBC. Soluția: exorcizările.

Mexic Santa Muerte Mexic Santa Muerte Mexic Santa Muerte Mexic Santa Muerte

Ultimele sondaje arată că cel puțin 70.000 de oameni au murit din 2006 până astăzi, în Mexic, în violențe legate de droguri, printre care asasini, membri ai forțelor de securitate și mulți civili nevinovați. Însă preoții mexicani susțin că nu numai numărul morților iese în evidență, ci și sălbăticia care a pus stăpânire pe Mexic.

În ultimii ani a devenit un lucru obișnuit ca în Mexic copiii să descopere pe stradă trupuri dezmembrate. Sau ca navetiștii să treacă în drumul lor spre serviciu peste poduri de care atârnă cadavre care au suferit torturi severe.

„Credem că în spatele acestor orori se află un factor întunecat, iar numele lui este Demonul. De aceea Domnul dorește să dețină aici o preoție a exorcizării și eliberării, pentru lupta împotriva Diavolului”, a declarat părintele și exorcistul Carlos Triana din Mexico City.

„Așa cum credem că Diavolul s-a aflat în spatele lui Adolf Hitler, posedându-l și dirijându-l, tot așa credem că Diavolul se află aici în spatele cartelurilor de droguri”, a continuat preotul.

Mai mult, exorciștii din Mexic spun că există o cerere fără precedent a serviciilor de exorcizare. Programul lor este atât de încărcat încât nu pot face față apelurilor.

„Acest lucru nu s-a mai întâmplat până acum”, a declarat un alt preot exorcist, părintele Francisco Bautista.

Majoritatea cazurilor, explică el, necesită o formă mai ușoară de exorcizare, numită rugăciune de liberare, eficientă atunci când o persoană încă deține controlul asupra unei părți din corpul sau mintea ei. Rareori se întâmplă ca Diavolul să posede complet o persoană, mai spune preotul, dar atunci când se întâmplă, episcopul parohiei trebuie să intervină.

În viziunea lui Francisco Bautista, cererea crescândă de exorcizări este explicată de numărul mare de mexicani care se alătură cultului Sfintei Morți sau, în spaniolă, Santa Muerte. Este estimat că acest cult are în jur de 8 milioane de adepți, numai în Mexic, plus alți imigranți mexicani în America Centrală, Statele Unite și Canada. Aceștia se închină la un schelet îmbrăcat într-o rochie de mireasă, care ține în mână o coasă.

Bautista mai spune că traficanții de droguri apelează la ajutorul Sfintei Morți pentru a evita arestarea și pentru a face bani. În schimb, adaugă el, aceștia oferă sacrificii umane, ceea ce a crescut numărul violențelor din Mexic.

În ultimii șapte ani, preoții au luptat cot la cot cu soldații militari în războiul cu cartelurile de droguri, din nordul Mexicului. Preoții, în schimb, duc o luptă spirituală pentru exorcizarea asasinilor cartelurilor care, nu de puține ori, au mărturisit că sunt vinovați de crime atroce. Unul dintre ei a mărturisit că a tăiat în bucăți trupurile victimelor lui sau că le-a dat foc.

Preoții mexicani spun că trecerea la cultul Santa Muerte este primul pas către satanism și că nu numai asasinii și traficanții de droguri sunt adepții acestuia, ci și polițişti, politicieni și artiști. Însă majoritatea celor care se alătură cultului fac parte din familii sărace şi caută, de fapt, speranța.

Tot mai mulți mexicani au început să se închine statuetei morții, pe care o afișează pe pervazul ferestrei. Cea mai importantă sărbătoare dedicată cultului este Ziua Morților, pe 31 octombrie.

Cel mai mare sanctuar dedicat Sfintei Morți se află în cartierul Tepito, din Mexico City, cartier în care crimele și drogurile sunt la ordinea zilei.

„Sfânta Moarte ne iubește și ne vindecă. Oamenii vin aici pentru a-i cere ajutorul”, a declarat un adept.

Se pare că lupta împotriva cultului a fost inițiată de fostul președinte mexican, Felipe Calderon, care a lansat o ofensivă împotriva cartelurilor de droguri din nordul Mexicului. Militarii au descoperit atunci numeroase altare și temple ridicate în cinstea Sfintei Morți, ceea ce l-a determinat pe fostul președinte să ceară ajutorul Bisericii, potrivit părintelui Ernesto Caro.

„Trebuie să fim discreți (cu exorcizările) sau riscăm să fim ridiculizați, chiar și de proprii noștri credincioși”, a afirmat părintele.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: