• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 20º C
  Craiova 24º C
  Galati 24º C
  Iasi 24º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.6303 LEI
  1 USD = 3.9308 LEI
  1 GBP = 5.2996 LEI
  1 CHF = 3.9298 LEI
  1 HUF = 1.4578 LEI
  1 BGN = 2.3675 LEI
  1 JPY = 3.5428 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Membrii CSM au votat în unanimitate sesizarea Curţii Constituţională pentru conflict între puteri

01 Februarie, 12:19

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au votat cu unanimitate de voturi sesizarea Curții Constituțională pentru a constatat existența unui conflict între puteri în cazul adoptării OUG privind modificarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală.

csm

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a propus suplimentarea ordinii de zi a şedinţei plenului cu iniţiativa de sesizare a Curţii Constituţionale cu un conflict de natură constituţională între puterea judecatorească şi cea executivă, fiind admisă de membrii plenului, potrivit News.ro.

Iniţiativa de sesizare a CCR a fost a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, fiind susţinută şi completată de membrii CSM.

Andrea Chiş, membru CSM, a spus că sesizarea ar trebui completată cu o cerere ca în decizia Curţii Constituţionale, în cazul în care se va constata existenţa unui conflict de natură constituţională între cele două puteri, să se arate şi care sunt consecinţele ordonanţei de urgenţă. Ea a precizat că CCR ar putea să se pronunţe expres şi asupra valabilităţii OUG de modificare a codurilor penale.

Citeste mai mult despre: CSM, Curtea Constitutională, membri
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: