• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 13º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 18º C
  Craiova 14º C
  Galati 15º C
  Iasi 12º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 14º C
 • 1 EUR = 4.5975 LEI
  1 USD = 3.8945 LEI
  1 GBP = 5.1203 LEI
  1 CHF = 3.9646 LEI
  1 HUF = 1.4922 LEI
  1 BGN = 2.3507 LEI
  1 JPY = 3.4365 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Membrii CSM au votat în unanimitate sesizarea Curţii Constituţională pentru conflict între puteri

01 Februarie, 12:19

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au votat cu unanimitate de voturi sesizarea Curții Constituțională pentru a constatat existența unui conflict între puteri în cazul adoptării OUG privind modificarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală.

csm

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a propus suplimentarea ordinii de zi a şedinţei plenului cu iniţiativa de sesizare a Curţii Constituţionale cu un conflict de natură constituţională între puterea judecatorească şi cea executivă, fiind admisă de membrii plenului, potrivit News.ro.

Iniţiativa de sesizare a CCR a fost a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, fiind susţinută şi completată de membrii CSM.

Andrea Chiş, membru CSM, a spus că sesizarea ar trebui completată cu o cerere ca în decizia Curţii Constituţionale, în cazul în care se va constata existenţa unui conflict de natură constituţională între cele două puteri, să se arate şi care sunt consecinţele ordonanţei de urgenţă. Ea a precizat că CCR ar putea să se pronunţe expres şi asupra valabilităţii OUG de modificare a codurilor penale.

Citeste mai mult despre: CSM, Curtea Constitutională, membri
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: