• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Medicul Radu Ţincu: Există un risc al apariţiei, în orice moment, a unei mutaţii virale a SARS-CoV-2

19 Octombrie, 16:07

Medicul ATI Radu Ţincu atrage atenţia asupra faptului că virusul SARS-COv-2 poate suferi „în orice moment mutaţii, în condiţiile unei rate scăzute a vaccinării”, având în vedere rata de infectare extrem de ridicată înregistrată în România în al patrulea val al pandemiei de COVID.

erfrefref

Acesta a subliniat că metoda prin care apariţia unei eventuale mutaţii a virusului poate fi prevenită iar numărul de decese poate fi reduc este respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii bolii.

„Rata de infectare extrem de ridicată din România are două efecte importante: din păcate, efectul imediat, acela al creşterii numărului de pacienţi spitalizaţi şi implicit a numărului de pacienţi care dezvoltă forme severe şi îşi pierd viaţa în urma îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2. Pe de altă parte, o rată atât de mare de transmitere la o populaţie insuficient imunizată creşte riscul de apariţie a unor noi mutaţii. Ne amintim că în valurile precedente mutaţiile au apărut în acele zone ale globului unde pandemia scăpase de sub control şi transmiterea era una foarte accelerată. Există acest risc al apariţiei, în orice moment, a unei mutaţii virale şi cred că cele două aspecte trebuie să le privim cu responsabilitate”, a declarat, marţi, pentru News.ro, medicul ATI Radu Ţincu, de la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Acesta a menţionat că, pentru reducerea numărului de decese asociate infecţiei, dar şi pentru prevenirea unei eventuale mutaţii a virusului, este nevoie de scăderea ratei de transmitere a SARS-CoV-2. El a atras atenţia că mutaţiile suferite de virus în precedentele valuri ale pandemiei sunt mai uşor transmisibile, făcând ca boala să fie mai contagioasă, iar acest aspect ar trebui să îi facă pe oameni s fie „mult mai responsabili” în ceea ce priveşte respectarea măsurilor sanitare de protecţie.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: