• Bucuresti 31º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 28º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 24º C
  Craiova 28º C
  Galati 31º C
  Iasi 32º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.8393 LEI
  1 USD = 4.2695 LEI
  1 GBP = 5.3923 LEI
  1 CHF = 4.4587 LEI
  1 HUF = 1.4046 LEI
  1 BGN = 2.4743 LEI
  1 JPY = 3.9069 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Maternităţile din Bucureşti ar putea fi închise câte o lună pe an pentru igienizare

05 Decembrie, 14:23

Maternitățile din Bucureşti ar putea fi închise pentru o perioadă de o lună pe an, pentru igienizare, după cazul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu MRSA la Maternitatea Giulești. 

Maternitatea Giulesti

"Având în vedere cazurile recente de infectare cu stafilococ auriu în cadrul unor maternității din municipiul București,în data de 04 decembrie 2018, la sediul Instituției Prefectului Municipiului București a avut loc o ședință de lucru cu factorii responsabili. Au participat reprezentanți ai Institutului Național de Sănătate Publică, Societății Române de Microbiologie, Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, precum și reprezentanți – manageri și epidemiologi – ai maternităților publice și private din Capitală. (...) S-au identificat și adoptat următoarele măsuri:
– Crearea, prin Ordinul prefectului, a unui grup de lucru format din reprezentanții instituțiilor participante la ședința de lucru, specialiști ai Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș" și ai Institutului Național pentru Sănatatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu", reprezentanți ai mediului academic și ai comisiilor de specialitate (de microbiologie, epidemiologie și boli infecțioase) din cadrul Ministerului Sănătății și epidemiologi din cadrul maternităților publice și private din București.
– Grupul de lucru va avea ca obiectiv întocmirea unor proceduri de conștientizare a publicului, pre-detectare, prevenție, tratament și conduită în cazul apariției infecției cu stafilococ auriu.
– Grupul de lucru va constitui o platformă de comunicare cu caracter permanent pentru instituțiile sus-menționate și pentru alte evenimente epidemiologice și probleme cu care se pot confrunta maternitățile publice și private din Capitală. Documentele rezultate în urma activității grupului de lucru vor fi înaintate, în vederea stabilirii de politici publice și propunerii de modificări legislative, către Ministerul Sănătății.
– Secretariatul grupului de lucru va fi asigurat de către Instituția Prefectului Municipiului București.
– Redimensionarea numărului de paturi în corelație cu creșterea numărului de internări.
– Modificarea raportului existent între numărul de saloane alocate îngrijirii nou-născuților la termen și numărul de saloane alocate îngrijirii prematurilor, în favoarea celor dintâi.
– Introducerea de saloane de puericultură destinate prematurilor care necesită doar suport pentru creștere, nu și îngrijiri medicale", se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: