• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Marius Budăi: Nu avem o nouă formulă de recalculare a pensiilor

03 Decembrie, 12:42

Guvernul nu are o nouă formulă de recalculare a pensiilor, ci o lege și un pachet social pe care le vor pune în vigoare, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, vineri, la Palatul Victoria.

pensie

Ce a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, despre situația pensiilor și a salariilor

Întrebat când va veni Ministerul Muncii cu o nouă formulă de recalculare a pensiilor, Marius Budăi a răspuns: „Nu avem o nouă formulă de recalculare a pensiilor. Avem o lege pe care o să o punem în vigoare și avem un pachet social pe care o să îl punem în vigoare, după cum bine știți, începând cu luna ianuarie 2022”.

Întrebat dacă se va renunța și la elaborarea noii legi a salarizării, care fusese anunțată de foștii miniștri ai Muncii, el a adăugat: „În programul de guvernare, coaliția a agreat modernizarea legii aflate în vigoare”.

Referitor la situația sporurilor pentru bugetari în 2022, Marius Budăi a spus: „Aceste lucruri se vor hotărî exact înainte de buget, prin acea ordonanță pe care știți că o dă Guvernul în fiecare an la sfârșit de an”. La începutul ședinței, premierul Nicolae Ciucă sugera că bugetul pe 2022 ar putea fi aprobat până la 24 decembrie.

Despre intrarea în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, social-democratul a afirmat: „Vreau să fim foarte înțeleși, împreună cu dumneavoastră să stabilim un lucru. Ministerul Muncii nu se ocupă de acest lucru, Ministerul Muncii se ocupă de pensiile din sistemul public de pensii, iar fiecare minister în parte își face politica pe salarizare și pe pensii, mă refer la cele cu legi speciale. Astăzi, în ședința de Guvern, nu s-a luat nicio decizie în acest sens”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: