• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 19º C
  Craiova 21º C
  Galati 19º C
  Iasi 18º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.8731 LEI
  1 USD = 4.1224 LEI
  1 GBP = 5.3888 LEI
  1 CHF = 4.5473 LEI
  1 HUF = 1.3352 LEI
  1 BGN = 2.4916 LEI
  1 JPY = 3.9325 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Marian Iancu, condamnat la închisoare în dosarul RAFO-Carom, a pierdut procesul şi la CEDO

04 Februarie, 14:48

Marian Iancu, care se află în închisoare, a pierdut marţi un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Afaceristul a dat în judecată România, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat la 14 ani de puşcărie în dosarul RAFO-Carom.

marian iancu

Curtea de la Strasbourg a decis marţi că în cazul lui Iancu nu a existat nicio încălcare a art. 6, alin 1 al Conveției Europene a Drepturilor Omului, care se referă la dreptul la un proces echitabil, relatează Hotnews.

„Orice persoană are dreptul la judecarea cauzei sale în mod echitabil, în mod public şi în termen rezonabil, de către o instanţă independentă şi imparţială, instituită de lege, care va hotărî fie asupra încălcării drepturilor şi obligaţiilor sale cu caracter civil, fie asupra temeiniciei oricărei acuzaţii în materie penală îndreptate împotriva sa”, prevede convenția.

Marian Iancu s-a adresat CEDO pe motiv că judectorul Mihai Alexandru Mihalcea, de la Curtea de Apel București, ar fi fost părtinitor când a participat la condamnarea sa în dosarul RAFO-Carom, la 14 ani de închisoare. Motivul: magistratul a făcut parte și în completul care îl condamnase la 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani, în alt dosar (RAFO).

Mai mult, omul de afaceri Marian Iancu s-a plâns la CEDO că, în iunie 2015, în dosarul Rafo, judecătorul Mihalcea l-ar fi supus la "tratament inuman" scoțându-l din sala de judecată și reținându-l în spațiile de detenție ale Curții de Apel București "într-o celulă insalubră, năpădită de gândaci, fără ventilație, cu tavan puțin mai înalt de doi metri, fără mobilier și fără să i se ofere apă sau hrană".

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: