• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 2º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 6º C
  Craiova 2º C
  Galati 3º C
  Iasi 2º C
  Suceava 0º C
  Timisoara 4º C
 • 1 EUR = 4.6485 LEI
  1 USD = 4.0861 LEI
  1 GBP = 5.1722 LEI
  1 CHF = 4.1190 LEI
  1 HUF = 1.4383 LEI
  1 BGN = 2.3768 LEI
  1 JPY = 3.6010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Marea Adunare Centenară / Partidele politice unioniste din R.Moldova vor fi prezente la manifestație

20 Martie, 15:53

La Marea Adunare Centenară din 25 martie 2018, vor participa reprezentanți ai formațiunilor politice pro-europene și unioniste atât din Republica Moldova dar și ai marilor partide din România.

Unirea

Deși inițial era prevăzut ca manifestația din centrul Chișinăului să fie una în care partidele politice să nu fie reprezentate, în cele din urmă organizatorii au precizat că, în urma discuțiilor avute cu formațunile politice pro-europene și unioniste din R. Moldova, s-a convenit ca acestea sî vină cu insigne, drapele și alte însemne de partid.

Am hotărât ca fiecare partid politic să vină cu insigne și drapele de partid. E important să fim cât mai mulți și să demonstrăm că unioniștii sunt o forță, iar unirea va avea loc în scurt timp.”,a precizat Ion Leașcenco, preledintele Blocului Unității Naționale, la conferința de presă susținută de organizatorii manifestației unioniste.

De asemenea, conform organizatorilor, la evenimentul unionist din PMAN vor lua parte și reprezentanți ai principalelor partide parlamentare din România.

Primarul comunei Parcova din Edineț, prima localitate care a semnat Declarația de Unire cu România, a venit cu un mesaj pentru colegii săi din administrația publică locală.

„Vreau să îi îndemn pe toți colegii mei primari să se mobilizeze și pe 25 martie, împreună cu localnicii, consilierii, să fie prezenți în număr cât mai mare la Marea Adunare Centenară. Oamenii au nevoie de bunăstare și stabilitate și doar prin unire vom reuși să scăpăm de nedreptățile istoriei”, a declarat primarul Marcel Snegur, care este și co-președintele Ligii Aleșilor Locali Unioniști.

Amintim că duminică, 25 martie 2018, la ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc Marea Adunare Centenară cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România din 1918.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: