Liderul Acțiunii 2012, George Simion, a acceptat să se întoarcă în România după ce a primit interdicție de a intra în Republica Moldova.

Vom aminti că șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari, s-a deplasat astăzi la punctul de trecere Leușeni pentru a debloca situația privind grupul organizat de cetățeni români staționați între punctele de trecere a frontierei de stat. Într-un comunicat de presă, PF precizează că Lecari le-a cerut reprezentanților grupului să manifeste respect față de lege și să se conformeze procedurilor de trecere a frontierei.

Unioniștii care fac parte din Marșul Centenar au refuzat inițial să treacă controlul oficial al frontierei de stat argumentându-și decizia prin faptul că nu au asigurări că vor trece în componență deplină. Aceștia au cerut asistență consulară și au spus că nu se vor mișca din zona neutră până nu vine la ei un reprezentant al Consulatului român la Chișinău.

În acest sens, Ambasadorul Republicii Moldova la București a fost invitat de MAE la consultări pentru clarificări suplimentare.