• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 31º C
  Brasov 31º C
  Cluj-Napoca 32º C
  Constanta 30º C
  Craiova 34º C
  Galati 34º C
  Iasi 34º C
  Suceava 30º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7199 LEI
  1 USD = 4.1541 LEI
  1 GBP = 5.2701 LEI
  1 CHF = 4.2531 LEI
  1 HUF = 1.4593 LEI
  1 BGN = 2.4133 LEI
  1 JPY = 3.8580 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

  NEWS ALERT: Majorarea salariilor înalţilor demnitari, amânată de Victor Ponta

09 Iulie, 23:58

Premierul Victor Ponta a afirmat joi seară că miercurea viitoare va amâna intrarea în vigoare a actului normativ, astfel încât salariile președintelui, premierului, miniștrilor și altor categorii de demnitari să crească odată cu toate salariile bugetarilor.

ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la B1TV, că nu a fost de acord cu ordonanța prin care au fost majorate salariile demnitarilor, adoptată în ultima ședință a Executivului, din 8 iulie, condusă de premierul interimar Gabriel Oprea.

Ponta a intervenit telefonic în emisiunea de la postul B1TV si a afirmat ca s-a saturat "de jocuri de doi bani pentru imagine", ca el nu a fost de acord cu majorarea indemnizatiilor si ca Guvernul va amana cresterea daca seful Cancelariei prezidentiale se delimiteaza de acest demers.

Premierul a mai spus că stia ca masura ar fi agreata si de presedintele Klaus Iohannis, dar ca l-a auzit pe seful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, infirmand acest fapt. Ponta a intervenit telefonic cu acest anunt intr-o emisiune a postului B1 TV, dupa ce, in aceeasi emisiune, seful Cancelariei prezidentiale a spus ca nu presedintele Iohannis este cel care i-a cerut premierului interimar Gabriel Oprea sa majoreze indemnizatiile demnitarilor, potrivit Mediafax.

Dan Mihalache fusese intrebat inainte daca este adevarat ceea ce sustin "surse din PSD", si anume ca Iohannis i-a cerut lui Oprea sa majoreze indemnizatiile demnitarilor. Acesta a răspuns ca nu este adevarat, ca nu i-a cerut un astfel de act normativ, şi ca presedintele doar a aratat ca este normal ca demnitarii sa beneficieze de o remuneratie corespunzatoare importantei lor in stat. El a mai declarat ca preşedintele Iohannis a fost informat de Oprea despre aceasta masura, dar ca discutia este mai veche si ca si Ponta stia de aceasta initiativa, chiar premierul Ponta trimitand, in luna martie, o propunere a grilei de salarizare.

Mihalache a mai adaugat şi ca "unele partide sunt experte in a da pe surse anumite informatii pentru a pasa responsabilitatea".
"Guvernul va adopta, saptamana viitoare, o ordonanta prin care majorarea indemnizatiilor demnitarilor va fi amanata pana la aprobarea noii Legi a salarizarii unitare a bugetarilor", a precizat Ponta.

Potrivit Ordonantei de Guvern aprobate miercuri, 8 iulie şi publicate în Monitorul Oficial, indemnizaţiile preşedintelui, prim-ministrului şi preşedinţilor celor două Camere parlamentare vor fi majorate de la 1 august la 21.540 lei brut (15.108 lei net), remuneraţie acordată şi şefului ICCJ, iar salarizarea vicepremierului va fi fixată la 20.000 lei brut (14.024 lei net).

Miniştrii şi alte categorii de demnitari, inclusiv şefii serviciilor de informaţii, vor primi o indemnizaţie lunară de 19.055 lei brut (13.365 lei net). În această ultimă categorie au fost incluşi şi consilierii prezidenţiali, care au rang de ministru.

În prezent, preşedintele ţării este remunerat lunar cu aproximativ 6.500 lei net, preşedinţii celor două Camere parlamentare şi prim-ministrul - cu 6.184 lei net, vicepremierul - cu circa 5.800 lei net, iar ministrul - cu 5.350 lei net.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: