• Bucuresti 32º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 29º C
  Craiova 29º C
  Galati 34º C
  Iasi 33º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7228 LEI
  1 USD = 4.1899 LEI
  1 GBP = 5.3006 LEI
  1 CHF = 4.2095 LEI
  1 HUF = 1.4679 LEI
  1 BGN = 2.4147 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Maia Sandu spune că nu va vota un speaker înaintat de PSRM

09 Aprilie, 10:36

Blocul politic ACUM nu va vota pentru un președinte al Parlamentului înaintat de Partidul Socialiștilor. Aceasta pentru că blocul vrea ca socialiștii să demonstreze că sunt împotriva actualului regim. Declarația a fost făcută de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, co-președinta blocului ACUM.

Maia Sandu

Potrivit ei, până acum PSRM a votat împreună cu acest regim pentru schimbarea sistemului de vot, dar și pentru alte legi. Totodată, Igor Dodon a semnat multe legi convenabile liderului PDM, Vlad Plahotniuc cum ar fi amnistia capitalurilor, cetățenia contra investiții și altele, transmite IPN.

Până acum, socialiștii au lucrat împreună cu regimul și trebuie să facă primul pas ca să demonstreze că sunt gata să meargă împotriva regimului și pentru asta trebuie să voteze pentru președintele legislativului din partea blocului ACUM”, a menționat Maia Sandu.

Potrivit ei, ulterior trebuie să se voteze pachetul de legi privind „eliberarea instituțiilor statului”. Mai departe, spune Maia Sandu, socialiștii ar avea două variante: fie susțin un guvern minoritar de care ar fi responsabil blocul ACUM, fie provoacă alegeri anticipate.

Totodată, Maia Sandu spune că blocul acum nu este gata să facă o coaliție cu socialiștii. Invitația la discuții lansată pentru astăzi, 9 aprilie, la fel, nu se referă la negocieri privind formarea unei alianțe între ACUM și PSRM, dar se referă numai la discuții pe marginea proiectelor de legi propuse anterior și privind „eliberarea instituțiilor statului”.

Noi nu suntem gata să facem coaliție cu socialiștii și probabil nici ei nu sunt gata. Noi suntem absolut diferiți. Singurul nostru numitor comun, dacă este adevărat, vom vedea mâine, poimâine, este eliberarea statului de sub controlul sistemului oligarhic. Până aici avem un scop comun, mai departe avem scopuri absolut diferite. De aceea, noi nu putem vorbi despre o coaliție”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21.

Luni, 8 aprilie, Blocul Politic ACUM DA PAS a invitat fracțiunea parlamentară a PSRM la discuții publice pentru a discuta despre tergiversarea procesului de constituire a organelor de lucru ale Parlamentului, „proces care blochează discutarea și adoptarea legilor necesare pentru eliberarea statului din captivitatea sistemului oligarhic”. Invitația este pentru marți, 9 aprilie, ora 11.00, sau în altă zi și oră convenite de comun acord, în sala de conferințe a Parlamentului.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, Declaratie, Maia Sandu, PSRM, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: