• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 11º C
  Craiova 13º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 11º C
 • 1 EUR = 4.7564 LEI
  1 USD = 4.2005 LEI
  1 GBP = 5.5575 LEI
  1 CHF = 4.2296 LEI
  1 HUF = 1.5063 LEI
  1 BGN = 2.4319 LEI
  1 JPY = 3.8050 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Maia Sandu se războiește cu gazeta PDM. A cerut despăgubiri morale

06 Iulie, 13:30

Partidul Acțiune și Solidaritate a expediat la redacția ziarului de partid al PDM „Moldova Democrată” o cerere prealabilă prin care cere dezmințirea unor informații și despăgubiri.

Maia Sandu

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Cristina Bujor, ne-a spus că o astfel de inițiativă a fost generată de faptul că ziarul respectiv ar fi promovat mai multe acuzații de-ale lui Ilan Șor despre Maia Sandu, pe care liderul PAS, le-a negat.

Cristina Bujor nu ne-a putut preciza, însă, câți bani a cerut PAS drept despăgubire.

Nici de la purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, nu am putut afla mai multe detalii: „Din ceea ce am reușit să aflu, am înțeles că este vorba despre o reacție către ziarul partidului, iar ziarul își are colegiul său care promovează politica editorială”, ne-a spus Gămurari.

Vom aminti că recent, Șor a declarat că Maia Sandu ar fi primit bani în plic de la fostul prim-ministru, Vlad Filat, chiar el fiind cel care punea banii în plic. Sandu a respins acuzațiile lui Șor și a anunțat că-l va da în judecată pentru defăimare. Totodată, Procuratura Anticorupție a anunțat că îl va cita pe Șor pentru a oferi detalii despre banii pe care i-ar fi pus în plic.

Șor a mai acuzat-o pe Maia Sandu că i-ar fi „hărțuit sistematic persoanele lui într-un cadru intimidant, ostil degradant și ofensiv, pe criteriu de etnie, convingeri și apartenență politică”. Primarul de Orhei a mai spus că timpul o va pune pe Sandu și Compania ei la pușcărie.

În replică, Sandu i-a trimis lui Șor o cerere prealabilă în care-i cere dezmințirea informațiilor false și defăimătoare la adresa sa și repararea prejudidiului moral în mărime de 200 000 de lei.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: gazeta, Ilan Sor, Maia Sandu, PDM, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: