• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 29º C
  Craiova 28º C
  Galati 31º C
  Iasi 29º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7228 LEI
  1 USD = 4.1899 LEI
  1 GBP = 5.3006 LEI
  1 CHF = 4.2095 LEI
  1 HUF = 1.4679 LEI
  1 BGN = 2.4147 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Maia Sandu nemulțumită de răspunsul CEC despre modul cum se fac donații în PDM

09 August, 10:49

Președintele PAS, Maia Sandu este nemulțumită de răspunsul primit de la CEC la sesizarea făcută de PAS prin care cere să fie verificat modul de colectare a donațiilor pentru PDM.

Maia Sandu

Maia Sandu scrie pe pagina sa de Facebook că „PDM continuă să se finanțeze în mod ilegal, iar Alina Russu, șefa de la CEC, o face pe mortul în păpușoi”.

„În aprilie am cerut Comisiei Electorale Centrale să analizeze înregistrarea audio apărută în presă, în care președintele raionului Criuleni și membru al PD, Veaceslav Burlac, le cere colegilor săi să semneze în dreptul unor donații la partid pe care NU le-au făcut în realitate. După o “investigație“ care a durat tocmai 4 luni, Alina Russu ne informează că Partidul Democrat a analizat sesizarea noastră și nu a constatat încălcări… Am o nedumerire, totuși: CEC e filială a PDM sau PDM e angajat să facă investigații pentru CEC?”, scrie președintele PAS.

În răspunsul CEC, este menționat că au fost analizate donațiile PDM din anul 2017 precum și rapoartele privind donațiile și cotizațiile membrilor PDM din Criuleni și că în urma acestor analize nu au fost depistate careva încălcări. cât despre înregistrarea audio care a apărut în spațiul mediatic, CEC spune că nu are competențe de a da o calificare a înregistrării audio la care face referință Maia Sandu.

„Neavând competența de a ancheta CEC, adoptă decizii cu votul majorității doar în baza probelor prezentate ce corespund cerințelor de admisibilitate, pertinență și veridicitate”, se mai spune în răspunsul Comisiei.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: