„Noi vrem microfon și tribună sau pe noi ne intersează ceea ce se întâmplă? Sunt oameni care nu neapărat împărtășesc ceea ce spune PAS, sau PPDA, dar astea sunt partide care se bucură un pic de mai multă încredere din partea cetățenilor decât PL, la moment. Asta arată sondajele. Ne place sau nu ne place. PL trebuie să treacă printr-o perioadă de recuperare a imaginii și în momentul în care vii și spui că vrei în prima linie s-ar putea să se supere niște oameni. Or noi vrem acuma să-i adunăm pe toți. Deci dacă vrei să demonstrezi că ții la unitate și la democrație, nu pui interesul partidului pe primul plan. Tu faci un efort și vii acolo iar oamenii vor aprecia acest efort”, a declarat Maia Sandu la „Adevărul LIVE”.

De asemenea, lidera PAS a reiterat îndemnul către liberali că dacă formațiunea are „oameni care țin la democrație să vină, să se apropie de noi, să se alăture de noi. Acolo nu interzice nimeni nimic, chiar să vii cu drapelul PL dacă tare vrei să vii cu el. Cu toate că noi încercăm să diluăm un pic identitatea partidelor pentru că oamenii s-ar putea să nu vină pentru că e prezent un partid sau altul. Asta înseamnă apel la unitate! Sunt oameni care vin cu drapelul PLDM, PAS, PPDA, ei toți sunt oameni care împărtășesc valorile democratice și vor să oprim această dictatură”, a mai spus Sandu.

Cât despre criticile aduse de Dorin Chirtoacă, potrivit cărora Maia Sandu și Andrei Năstase ignoră apelul său la unitate, președinta PAS afirmă că ea este prima care a făcut acest apel la unitate: „Noi am fost primii care am făcut apel la unitate și nu acum, am făcut-o mai demult, dar acum și acum în mod special după alegerile locale care au fost invalidate”.

La aceeași emisiune Sandu a spus că în blocul politic care se pregătește pentru alegerile parlamentare, fac parte două partide: PAS și PPDA, iar pentru restul formațiunilor dar și pentru societatea civilă rămâne ușa deschisă doar că la nivel de membri și nu la nivelul entităților politice.

Vom aminti că Dorin Chirtoacă a venit anterior cu un mesaj în care cerea ca în Mișcare de Rezistență să fie primite și alte partide anti-regim. Fostul primar al Capitalei și-a exprimat de mai multe ori nemulțumirea că Maia Sandu și Andrei Năstase nu vor să discute cu el, iar când acesta încearcă să țină un discurs la proteste, liderii opoziției îi întorc spatele. Mai mult, Năstase, la un moment dat, "a fugit cu microfonul în mână", a spus Chirtoacă

Sursa: deschide.md