• Bucuresti 35º C
  Baia Mare 32º C
  Brasov 31º C
  Cluj-Napoca 31º C
  Constanta 32º C
  Craiova 35º C
  Galati 33º C
  Iasi 30º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 33º C
 • 1 EUR = 4.7274 LEI
  1 USD = 4.2601 LEI
  1 GBP = 5.1683 LEI
  1 CHF = 4.3460 LEI
  1 HUF = 1.4444 LEI
  1 BGN = 2.4171 LEI
  1 JPY = 4.0003 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Maia Sandu îi atenționează pe reprezentanții PLDM și PL că „portița se va închide în curând”

06 Decembrie, 11:35

Negocierile dintre Blocul electoral „ACUM”, pe de o parte, și cu Partidul Liberal (PL) și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), pe de altă parte, în privința înaintării candidaților comuni în circumscripții, nu s-au materializat cu nimic deocamdată.

Maia Sandu

Mai mult, politiciana afirmă că „portița” acestor negocieri ar putea să se închidă, deoarece rămâne tot mai puțin timp până la anunțarea candidaților.

„Discutăm în continuare, dar timpul ne presează și mă tem că portița se va închide în curând, dacă nu se va veni cu niște propuneri raționale din partea acestor două partide (PLDM și PL n.r.), dar deocamndată mai discutăm”, a precizat Maia Sandu.

Lidera PAS a mai adăugat că discuțiile nu au avansat după ce în fruntea PL a fost ales Dorin Chirtoacă în locul lui Mihai Ghimpu: „Am participat doar la o singură întâlnire. La celelalte întâlniri înțeleg că a fost și dl Chirtoacă acolo, deci el a fost parte din proces, nu e o schimbare pentru procesul de discuții. Acum nu știu dacă asta va avea vreun impact asupra deciziei PL în genere”.

Sursa citată s-a referit și la apariția Convenției Euro-Unioniste, care intenționează să atragă voturile cetățenilor care nu vor vota pentru Blocul „ACUM”. Întrebată dacă exponenții curentului unionist se vor regăsi pe lista Blocului „ACUM”, Sandu a spus: „Noi suntem deschiși și sunt deja oameni care au depus actele, oameni care sunt promotori deschiși ai unionismului. Prin crearea unei formațiuni noi, nu faci decât să divizezi electoratul de pe dreapta și nu suntem la prima experiență. Pe dreapta întotdeauna ne-am confruntat cu problema divizării. Iată acum mai vedem un proiect, care încearcă să divizeze acest electorat”.

Maia Sandu a mai declarat că numele său se va regăsi și într-o circumscripție electorală, dar și pe lista blocului. „O să candidez și pe circumscripții, și pe lista blocului. Dacă mă întrebați unde anume, nu pot să vă spun, pentru că este o decizie pe care o s-o anunțăm împreună cu toți membrii echipei”, a conchis lidera PAS.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: