• Bucuresti 21º C
  Baia Mare 21º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 19º C
  Constanta 13º C
  Craiova 18º C
  Galati 20º C
  Iasi 21º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.8314 LEI
  1 USD = 4.4445 LEI
  1 GBP = 5.4595 LEI
  1 CHF = 4.5663 LEI
  1 HUF = 1.3400 LEI
  1 BGN = 2.4702 LEI
  1 JPY = 4.0744 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Maia Sandu i-a primit în biroul ei pe Ambasadorii SUA și UE

18 Iunie, 14:58

Prim-ministrul Maia Sandu a avut ieri prima întrevedere oficială cu Ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan. De asemenea, șefa noului executiv a avut o întrevedere oficială și cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Maia Sandu

Un comunicat de presă al Guvernului arată că Maia Sandu i-a mulțumit Ambasadorui Hogan în numele tuturor cetățenilor pentru sprijinul constant și, mai ales, pentru susținerea din ultimele zile a noului Guvern legitim și democratic învestit.

La rândul său, dimplomatul americat a dat asigurări că Statele Unite ale Americii vor conlucra îndeaproape cu noul Guvern pentru consolidarea statului de drept și crearea unor instituții puternice care să asigure un nivel de viață înalt pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

„Domnul Ambasador ne-a asigurat că Statele Unite ale Americii vor conlucra îndeaproape cu noul Guvern pentru consolidarea statului de drept și crearea unor instituții puternice care să asigure un nivel de viață înalt pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Parteneriatul strategic cu SUA este o prioritate a politicii externe moldovenești”, a comunicat Maia Sandu pe pagina ei de Facebook.

De asemenea, premierul Maia Sandu a avut o întrevedere oficială și cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, pe care l-a asigurat de faptul că noul Guvern va îndeplini prevederile din Acordul de Asociere cu UE și va respecta toate angajamentele cu privire la reforme și principiile stabilite în Acordul de Asociere.

 

 

Șeful delegației Uniunii Europene a reiterat că Uniunea Europeană este gata să redeschidă discuțiile cu privire la asistența macrofinanciară, să ofere suport financiar pentru proiecte de cooperare transfrontalieră și să susțină cu expertiză internațională în vederea consolidării instituțiilor democratice.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ambasadori, Maia Sandu, Republica Moldova, SUA, UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: