• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Maia Sandu i-a primit în biroul ei pe Ambasadorii SUA și UE

18 Iunie, 14:58

Prim-ministrul Maia Sandu a avut ieri prima întrevedere oficială cu Ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan. De asemenea, șefa noului executiv a avut o întrevedere oficială și cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Maia Sandu

Un comunicat de presă al Guvernului arată că Maia Sandu i-a mulțumit Ambasadorui Hogan în numele tuturor cetățenilor pentru sprijinul constant și, mai ales, pentru susținerea din ultimele zile a noului Guvern legitim și democratic învestit.

La rândul său, dimplomatul americat a dat asigurări că Statele Unite ale Americii vor conlucra îndeaproape cu noul Guvern pentru consolidarea statului de drept și crearea unor instituții puternice care să asigure un nivel de viață înalt pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

„Domnul Ambasador ne-a asigurat că Statele Unite ale Americii vor conlucra îndeaproape cu noul Guvern pentru consolidarea statului de drept și crearea unor instituții puternice care să asigure un nivel de viață înalt pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Parteneriatul strategic cu SUA este o prioritate a politicii externe moldovenești”, a comunicat Maia Sandu pe pagina ei de Facebook.

De asemenea, premierul Maia Sandu a avut o întrevedere oficială și cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, pe care l-a asigurat de faptul că noul Guvern va îndeplini prevederile din Acordul de Asociere cu UE și va respecta toate angajamentele cu privire la reforme și principiile stabilite în Acordul de Asociere.

 

 

Șeful delegației Uniunii Europene a reiterat că Uniunea Europeană este gata să redeschidă discuțiile cu privire la asistența macrofinanciară, să ofere suport financiar pentru proiecte de cooperare transfrontalieră și să susțină cu expertiză internațională în vederea consolidării instituțiilor democratice.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ambasadori, Maia Sandu, Republica Moldova, SUA, UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: