• Bucuresti 21º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 17º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 19º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8426 LEI
  1 USD = 4.3517 LEI
  1 GBP = 5.3509 LEI
  1 CHF = 4.5273 LEI
  1 HUF = 1.3886 LEI
  1 BGN = 2.4760 LEI
  1 JPY = 4.0583 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Maia Sandu despre decizia CCM: Curtea Constituțională și-a încălcat propriile decizii

26 Aprilie, 12:36

Copreședintele blocului politic ACUM, Maia Sandu, comentează decizia Curții Constituțională de astăzi prin care a decis că înainte de alegeri anticipate nu poate fi schimbat sistemul electoral.

Maia Sandu

„Curtea Constituțională a corupților a hotărât că sistemul electoral mixt, care a fost criticat dur de Comisia de la Veneția și care, așa cum au arătat alegerile precedente, înseamnă mai multe mandate pentru cei care au obținut mai puține voturi, nu poate fi modificat. Prin această hotărâre, Curtea Constituțională și-a încălcat propriile decizii, adoptate anterior, conform cărora problemele electorale reprezintă apanajul exclusiv al Parlamentului, Curtea neavând niciun drept să intervină”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Politiciana mai spune că decizia de astăzi este un motiv în plus care „demonstrează că lichidarea regimului oligarhic este principalul obiectiv care trebuie atins de către actualul legislativ, fără de care Republica Moldova nu are nicio șansă să pășească pe calea normalității, să aibă instituții care să funcționeze în interesul oamenilor și să restabilească încrederea propriilor cetățeni”.

Maia Sandu lasă de înțeles că deputații independenți Ion Groza, Alexandr Oleinic și Viorel Melnic care au sesizat Înalta Curte sunt ai Partidului Democrat și că datorită lor Curtea Constituțională a emis această decizie.

Amintim că Curtea Constituțională a decis astăzi că sistemul electoral nu poate fi schimbat în cadrul alegerilor electorale anticipate. Decizia a venit ca urmare a sesizării depuse de cei trei deputați independeți din Parlament. Ion Groza, Alexandr Oleinic și Viorel Melnic au vrut să știe dacă poate sau nu Parlamentul modifica acum sistemul electoral sau pot fi desfășurate alegeri parlamentare anticipate în baza unui alt sistem de vot decât cel mixt.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: