• Bucuresti -1º C
  Baia Mare -2º C
  Brasov -1º C
  Cluj-Napoca -5º C
  Constanta -1º C
  Craiova -1º C
  Galati -3º C
  Iasi -5º C
  Suceava -5º C
  Timisoara -5º C
 • 1 EUR = 4.6478 LEI
  1 USD = 4.0820 LEI
  1 GBP = 5.1631 LEI
  1 CHF = 4.1177 LEI
  1 HUF = 1.4383 LEI
  1 BGN = 2.3764 LEI
  1 JPY = 3.6329 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Maia Sandu consideră că lupta lui Dodon cu unioniștii dezbină societatea

07 Martie, 14:14

Liderul PAS, Maia Sandu, îl acuză pe președintele Igor Dodon că dezbină societatea atunci când intenționează să interzică "manifestările sincere și autentice" ale oamenilor care își doresc reunire cu România.

Maia Sandu

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu a reacționat la declarațiile de astăzi ale președintelui Dodon, de condamnare a Declarațiilor de Unire cu România și intenția de a-i trage la răspundere penală pe aleșii locali care le-au semnat.

„Prin interzicerea unor manifestări sincere și autentice ale oamenilorm de reunire cu România nu faci decât să dezbini societatea și să instaurezi o dictatură a gândirii și a exprimării. Nu prin legi care cer pedepsirea oamenilor pentru ceea ce cred se construiește o societate unită și civilizată, gata să lupte împreună pentru scopuri comune - bunăstare, libertate și democrație”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Maia Sandu susține că, prin aceste inițiative, Dodon vrea să interzică libera exprimare.

„Dacă Dodon dorește să întărească statul, ar trebui să o facă nu prin acțiuni de interzicere a liberei exprimări, ci prin legi care combat corupția, prin reforme autentice, prin promovarea unui stat de drept. Dodon nu cu unioniștii trebuie să lupte, dar cu hoții”, a mai scris Maia.

Amintim că astăzi, după ședința Cosiliului Suprem de Securitate, Dodon a anunțat că va cere Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Consiliului Europei să-şi definească atitudinea faţă de ceea ce el consideră că ar fi „acţiuni de lichidare a statalităţii Republicii Moldova, întreprinse de România".

Totodată, președintele a anunțat că CSS condamnă Declarațiile de Unire cu România semnate zilnic de câte 4-5 localități din R.Moldova. Mai mult, acesta anunță că pregătește un proiect de modificare a Legislației prin care să fie introdusă răspunderea penală pentru „acțiunile de destabilizare a R.Moldova”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: