• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 24º C
  Craiova 22º C
  Galati 24º C
  Iasi 24º C
  Suceava 18º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Maia Sandu amenință cu proteste

11 Ianuarie, 10:40

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că s-ar putea să se ajungă la proteste, în situația în care guvernarea va comite ilegalități crase. Politiciana a spus că drept motive pentru ieșirea în stradă ar putea servi neînregistrarea în calitate de candidați fără să existe motive suficiente pentru aceasta și alte abuzuri pe care guvernarea ar putea să le comită.

Maia Sandu

Maia Sandu nu exclude că în asemenea situații blocul ACUM DA PAS ar putea ieși la proteste. Totodată, lidera PAS spune că există riscuri ca următoarele alegeri parlamentare să nu fie recunoscute pe plan internațional.

„Acest lucru a fost recunoscut și de către reprezentanți ai corpului diplomatic. Aceasta înseamnă ca Republica Moldova să se izoleze și mai mult de comunitatea internațională, aceasta înseamnă să nu primească acces la resursele financiare și poate chiar măsuri mai dure din perspectiva Uniunii Europene, pornind de la alte avantaje pe care le are Republica Moldova”, spune politiciana.

În opinia ei, actuala guvernare și-a făcut intrarea în campania electorală într-un mod denigrator la adresa opoziției. Maia Sandu s-a referit la discuțiile în jurul legăturii opoziției cu Fundația „Open Dialog” și consideră că guvernarea păstrează acest caz ca o eventuală variantă de atac în cazul în care se va simți încolțită.

„Dacă am fi avut instituții puternice, democratice, atunci nu ni s-ar fi întâmplat toate aceste lucruri”, a spus președinta PAS în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

În concluzie, Maia Sandu susține că cel mai mare eșec al Republicii Moldova de la independență încoace este faptul că țara nu a putut construi instituții puternice.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: