• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 17º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6578 LEI
  1 USD = 3.9575 LEI
  1 GBP = 5.1941 LEI
  1 CHF = 4.1276 LEI
  1 HUF = 1.4395 LEI
  1 BGN = 2.3815 LEI
  1 JPY = 3.5127 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Maia Sandu a anunțat că PAS îl susține pe Andrei Năstase în alegerile pentru primăria capitalei

29 Martie, 14:21

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat astăzi că îl susține pe președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, în alegerile electorale pentru funcția de primar al capitalei.

alegeri

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe comune, susţinută PAS și PPDA, care a avut loc în scuarul catedralei.

Maia Sandu a declarat că PAS îndeamnă toate forțele anti-olgarhice, pro-europene să-l susțină pe Andrei Năstase la alegerile pentru Chișinău.

Anterior, PAS a amânat adoptarea deciziei cu privire la candidatul la Primăria Chişinău până la finalizarea discuțiilor cu PPDA asupra mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018.

PD a anunțat că nu va înainta un candidat pentru Primăria Chișinău. Formațiunea va susține candidatul comun al partidelor proeuropene. Anunțul a fost făcut de Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat.

PDM a precizat că pledează pentru un candidat UNIC, pro-european, victorios, care să depășească în scor socialiștii încă din primul tur. Candidatul unic trebuie sa fie identificat de partidele proeuropene, iar democrații vor susține acea candidatura comună, fără a pretinde să propună un propriu candidat.

Ulterior, atât PAS cât și PPDA au declarat că nu vor merge la negocieri cu PD în vederea identificării unui candidat comun, pentru că declarația de astăzi nu este una cinstită și are menirea de a ajuta candidatul PSRM în alegerile locale de la primăria Capitalei.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: