• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 22º C
  Craiova 16º C
  Galati 18º C
  Iasi 19º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.8698 LEI
  1 USD = 4.1617 LEI
  1 GBP = 5.3406 LEI
  1 CHF = 4.5043 LEI
  1 HUF = 1.3330 LEI
  1 BGN = 2.4899 LEI
  1 JPY = 3.9382 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

MAE rus acuză Ambasadorul SUA la Chișinău că se implică în procesul de formare a unei coaliții în RM

28 Martie, 15:59

Maria Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe de la Moscova, Ambasadorul SUA la Chișinău și-a permis să se implice „în mod categoric și fără scrupule” în procesul de formare a coaliției de guvernare urmare a alegerilor parlamentare. Declarația a fost făcută joi în cadrul briefing-ului de la Externele rusești, transmite TASS.ru

zaharova

„Scrisoarea deschisă care a fost adresată parlamentarilor moldoveni, este document unic prin caracterul său direct și cinic”, a declarat Zaharova. Potrivit reprezentantului MAE-ului rus, în acest caz nu este vorba de expresia highly likely (cu o doză mare de posibilitate), ci este un dictat al SUA pentru Moldova. „În scrisoare se menționează direct că singura cale corectă pentru o viață mai bună a cetățenilor acestui stat este consolidarea relațiilor cu SUA și Europa, dar celelalte probleme pot fi rezolvate pe calea revenirii la valorile occidentale”, a spus Zaharova.

„Dar și asta e puțin pentru ei, a mai subliniat diplomatul, adresarea care, apropo, mai mult seamănă cu o instrucțiune, se menționează în mor direct cum și ce fel de reforme interne trebuie să realizeze statul moldovenesc și societatea, cum să-și consolideze securitatea cibernetică și să înăsprească controlul asupra companiilor străine, care tind să influențeze infrastructura vitală, și cum să diversifice sursele de energie”, a spus Zaharova.

Potrivit oficialului de la Externele ruse, scrisoarea ambasadorului american conține rețete și instrumente foarte bine cunoscute, pe care SUA le folosesc în propriile scopuri.

Reporterii Deschide.MD au luat legătura cu reprezentanți ai Ambasadei SUA la Chișinău, de unde am fost anunțați că solicitarea unei reacții din partea noastră va fi transmisă atașaților responsabili. Noi vom reveni îndată ce vom avea poziția misiunii diplomatice.

Menționăm că Igor Dodon s-a văzut în ultima sătpămână de două ori cu Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: