• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9440 LEI
  1 USD = 4.3296 LEI
  1 GBP = 5.9242 LEI
  1 CHF = 4.7390 LEI
  1 HUF = 1.3911 LEI
  1 BGN = 2.5278 LEI
  1 JPY = 3.7824 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

  NEWS ALERT: MAE: Alertă de călătorie - incidente de securitate la Munchen

22 Iulie, 22:19

Ministerul Afacerilor Externe le recomanda romanilor aflati in Munchen sa nu paraaseasca locurile in care se afla si sa evite orice deplasari care nu sunt strict necesare, in special in locurile aglomerate. MAE anunţă numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen.

mae

UPDATE 00.00: Autoritățile locale din Munchen au suspendat circulația metroului și a mijloacelor de transport în comun de suprafață și recomandă evitare circulației pe străzi, precum și pe autostrăzile adiacente, după atacul armat din Centrul Comercial Olympia, anunță Ministerul român al Afacerilor Externe, vineri seară, într-o alertă de călătorie.

MAE precizează că este în contact permanent cu autoritățile germane în vederea informării, în timp real, cu privire la evoluția situației.

Românii aflați în regiunea bavareză a Germaniei sau care se deplasează în această direcție sunt sfătuiți să rămână "extrem de precauți și vigilenți" și să evite ieșirea din spațiile de cazare sau domiciliu.

Totodată, MAE recomandă consultarea site-ului instituției și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" cu informații și sfaturi de călătorie.

Oficiul consular roman a intreprins in regim de urgenta demersurile specifice pe langa autoritatile competente locale, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii incidentului si cetatenia victimelor.

Consulatul General al României la Munchen este în așteptarea răspunsului din partea autorităților locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară de specialitate, dacă situația o va impune.

Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate — CCSCRS și preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcționează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) și telefonul de urgență al oficiului consular +49 1602087789, a transmis MAE.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: