• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 18º C
  Craiova 26º C
  Galati 21º C
  Iasi 23º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.7556 LEI
  1 USD = 4.2732 LEI
  1 GBP = 5.5125 LEI
  1 CHF = 4.3243 LEI
  1 HUF = 1.4380 LEI
  1 BGN = 2.4315 LEI
  1 JPY = 3.9319 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

M.Sandu îi mulțumește președintelui Iohannis pentru implicarea în soluționarea crizei din R.Moldova

14 Iunie, 10:11

Președintele PAS, Maia Sandu, aduce mulțumiri României și președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, politiciana salută apelul Președintelui Iohannis către liderii Uniunii Europene cu privire la soluționarea, în regim de urgență, a situației politice actuale din Republica Moldova.

Guvernul proeuropean învestit la Chișinău de către o majoritate parlamentară legal constituită, în virtutea aspirațiilor noastre europene și a loialității față de statul de drept și interesele cetățenilor, își afirmă adeziunea fermă față de valorile democratice și obiectivul de a asigura pacea și stabilitatea în Republica Moldova și în regiune. Un dialog politic pentru rezolvarea crizei politice poate avea loc doar în Parlament, după ce vor fi deblocate instituțiile guvernului și vor fi înlăturați oamenii agresivi care împiedică accesul și funcționarea administrației învestite de Parlament în mod democratic”, se menționează în postare.

Potrivit ei, cetățenii Republicii Moldova „vor sa trăiască liber într-un stat prosper, guvernat în baza valorilor și principiilor europene, să se simtă în siguranță în propria țară, eliberați de dictatură, corupție și frică”.

Am deplina încredere și convingere că domnul Președinte Iohannis sprijină aceleași deziderate și va susține în continuare aspirațiile cetățenilor Republicii Moldova”, menționează Maia Sandu.

Amintim că președintele României, Klaus Iohannis, a expediat o scrisoare președintelui Consiliului European, Donald Tusk, președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini, dar și Comisarului pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri în vederea Extinderii, Johannes Hahn, referitor la situația politică din Republica Moldova.

În apelul lansat, șeful statului menționează că această criză, în imediata vecinătate a României și a Uniunii Europene, prezintă mize semnificative pentru stabilitatea și securitatea regionale pe care Uniunea Europeană și statele sale membre nu le pot ignora.

Totodată, Iohannis propune o întrevedere, în regim de urgență, pentru a identifica, împreună cu statele membre ale Uniunii Europene, acțiuni concrete pentru a pune capăt situației actuale printr-o soluție negociată în Republica Moldova, pe baza valorilor și principiilor Uniunii Europene.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: