• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 13º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 11º C
  Craiova 20º C
  Galati 11º C
  Iasi 14º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.2322 LEI
  1 GBP = 5.5070 LEI
  1 CHF = 4.1850 LEI
  1 HUF = 1.4868 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7817 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

M.A.E: Primirea de către secretarul de stat Mihail Dobre a ambasadorului Republicii Argentina în România

27 Iunie, 15:16

2013.06.27_md_4

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, l-a primit joi, 27 iunie 2013, pe ambasadorul Argentinei la Bucureşti, E.S. Claudio Perez Paladino, la solicitarea acestuia.

Cei doi demnitari au subliniat voinţa reciprocă de amplificare a relaţiilor dintre România şi Argentina, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul mai larg al organizațiilor internaționale. Secretarul de stat român a evidenţiat dinamica dialogului politico-diplomatic și a reliefat semnificația  vizitei pe care ar urma s-o facă la Bucureşti ministrul relaţiilor externe din Argentina, Hector Timerman, la invitaţia ministrului român al afacerilor externe.

S-a convenit, totodată, că amplificarea dialogului politic este menită să faciliteze şi promovarea susţinută a domeniilor de nişă ale cooperării bilaterale. În acest context ambasadorul argentinian a arătat că un domeniu prioritar este agricultura, sens în care a susținut utilitatea unui proiect comun între autoritățile competente din România și Argentina pentru asamblarea şi co-producţia de maşini agricole şi forestiere argentiniene în România, destinate întregului spaţiu UE şi al Europei de Est, şi pentru colaborarea între institutele naţionale de cercetări agricole.

Contactele interumane, o comunitate românească prestigioasă şi cu tradiţie existentă în Argentina, originea latină a celor două ţări constituie componente-cheie ale relaţiilor bilaterale, în opinia celor doi interlocutori. În acest sens, pe agenda relaţiilor bilaterale se va regăsi şi relansarea cooperării româno-argentiniene în dimensiunea sa culturală şi spirituală, inclusiv în cadrul oferit de participarea comună la Uniunea Latină.

În cursul întrevederii au fost abordate și unele aspecte concrete privind sprijinul reciproc de candidaturi ale celor două ţări pentru ocuparea unor posturi în organizaţiile internaţionale.

Citeste mai mult despre: ambasador, Argentina, MAE, mihail dobre
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: