• Bucuresti -4º C
  Baia Mare -4º C
  Brasov -5º C
  Cluj-Napoca -4º C
  Constanta 0º C
  Craiova -2º C
  Galati -5º C
  Iasi -7º C
  Suceava -12º C
  Timisoara -2º C
 • 1 EUR = 4.6552 LEI
  1 USD = 3.7813 LEI
  1 GBP = 5.2837 LEI
  1 CHF = 4.0473 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.3802 LEI
  1 JPY = 3.5385 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Luni se împlinesc 40 de ani de la cel mai grav accident aviatic

27 Martie, 16:23

Luni se împlinesc 40 de ani de la cel mai mare dezastru aerian din istorie.

klm

Pe 27 martie 1977, două avioane de pasageri, aparţinând companiilor KLM şi Pan American, s-au ciocnit pe pistă în timp ce se pregăteau să decoleze de pe aeroportul Los Rodeos din Tenerife. 583 de oameni au murit, iar ancheta a stabilit că principalul vinovat a fost pilotul KLM, care a început procedurile de decolare fără aprobarea turnului de control.

Explozia unei bombe la aeroportul Gran Canaria și amenințarea că există un al doilea dispozitiv explozibil au dus la decizia ca multe aeronave să fie deviate pe aeroportul Los Rodeos. Printre toate aceste aeronave se număra și zborul 4805 KLM și zborul 1736 Pan Am, cele două avioane implicate în accident.

La aeroportul Los Rodeos, controlorii de trafic aerian au fost nevoiți să dispună parcarea multor avioane. De asemenea, în timp ce autoritățile așteptau redeschiderea aeroportului Gran Canaria, o ceață densă s-a lăsat peste aeroportul din Tenerife, reducând mult vizibilitatea.

Când Gran Canaria s-a redeschis, ambele avioane au început manevrele de decolare. Ceața densă nu le-a permis piloților să vadă că se află față în față și nici controlorii de trafic aerian nu au putut vedea. Aeronavele se aflau una în fața celeilalte la o distanță de câteva sute de metri. Cele două aeronave s-au ciocnit, iar impactul a fost devastator.

Citeste mai mult despre: Accident, avioane, Tenerife
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: