• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

”Lumea a fost demobilizată să se vaccineze”, susține Alexandru Rafila

22 Iulie, 17:23

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și deputat PSD, avertizează că valul patru va aduce cazuri grave și decese în țară, informează RFI.

esgrsg

Deputatul PSD susține că „ne îndreptăm, cel puțin în cursul acestui an, spre ratarea tuturor țintelor legate de acoperirea vaccinală, pentru că toată lumea spera să vaccinăm 10 milioane de persoane, măcar la începutul toamnei, dacă era să fim rezonabili”.

„Lumea fie nu a fost convinsă, fie a fost demobilizată să se vaccineze, prin anumite tipuri de mesaje care au fost transmise în această perioadă, în care situația din România a fost prezentată ca un mare succes, în condițiile în care în mod evident discutăm de penultimul loc din UE ca și număr de doze administrat la 100 de locuitori. Deci este clar că este un insucces”.

Valul patru nu ne va ocoli

„E foarte greu să spun cum va arăta, dar în mod evident, el nu ne va ocoli. Valul patru va duce în România unde acoperirea vaccinală este scăzută și la apariția de cazuri grave, și la înregistrarea de decese”, spune Alexandru Rafila.

„Una este să apară un număr de cazuri într-o țară unde populația este vaccinată în proporție de 70% și altceva este să apară același număr de cazuri într-o țară în care populația este vaccinată doar în proporție de 30%. Proporția de cazuri grave și de decese va fi mult mai mare în țara unde există doar această acoperire vaccinală de 30% și noi ne găsim într-o astfel de situație”, a explicat Alexandru Rafila.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: