• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 23º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 23º C
  Craiova 28º C
  Galati 23º C
  Iasi 21º C
  Suceava 18º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.8595 LEI
  1 USD = 4.1198 LEI
  1 GBP = 5.3445 LEI
  1 CHF = 4.5228 LEI
  1 HUF = 1.3469 LEI
  1 BGN = 2.4846 LEI
  1 JPY = 3.9334 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ludovic Orban, prima reacţie în cazul ministrului Sănătăţii

30 Ianuarie, 21:21

Premierul nu vede o problemă în faptul că ministrul Sănătăţii operează la clinici private care să fie finanţate cu bani de la bugetul de stat.

ludovic

"Dl ministru Ciostache, priun iniţiativele pe care le-a avut, a rezolvat lucruri care trebuiau rezolvate de mult. Nu este niciun conflict de interese, nu este cazul să iau în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii. Ministrul operează în weekend".

"Dl ministru al Sănătății operează sâmbăta și duminica. În loc să se ducă în vacanțe operează, pentru că este un doctor renumit, este un doctor care este căutat de pacienți. (...) Evident, că pentru a opera era necesar un contract. Contractul, în schimb, e la o sumă minimă. Nu putea să opereze fără să fie angajat. A declarat ANI conflict de interese? Deci în ceea ce-l privește pe dl ministru, dl ministru a consultat ANI și a existat un răspuns că nu există un conflict de interese. Dacă ar fi existat, acesta ar fi fost declarat până astăzi. (...) Acest lucru nu-l stabiliți dvs, îl stabilește ANI” a spus Orban, precizând că nu ia în calcul schimbarea lui Costache de la Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede modificarea Legii privind reforma în sănătate, în sensul în care programele naţionale de sănătate  - finanţate de stat – vor putea fi derulate ”unitar” decătre furnizori publici şi privaţi. În acelaşi timp, Libertatea a dezvăluit că ministrul Costache prestează servicii medicale pentru clinici private, care ar benefica de acest proiect, şi după ce a preluat portofoliul în Guvernul Orban.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: