• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.2444 LEI
  1 GBP = 5.8603 LEI
  1 CHF = 4.6190 LEI
  1 HUF = 1.3745 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.7199 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ludovic Orban, prima reacţie în cazul ministrului Sănătăţii

30 Ianuarie, 21:21

Premierul nu vede o problemă în faptul că ministrul Sănătăţii operează la clinici private care să fie finanţate cu bani de la bugetul de stat.

ludovic

"Dl ministru Ciostache, priun iniţiativele pe care le-a avut, a rezolvat lucruri care trebuiau rezolvate de mult. Nu este niciun conflict de interese, nu este cazul să iau în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii. Ministrul operează în weekend".

"Dl ministru al Sănătății operează sâmbăta și duminica. În loc să se ducă în vacanțe operează, pentru că este un doctor renumit, este un doctor care este căutat de pacienți. (...) Evident, că pentru a opera era necesar un contract. Contractul, în schimb, e la o sumă minimă. Nu putea să opereze fără să fie angajat. A declarat ANI conflict de interese? Deci în ceea ce-l privește pe dl ministru, dl ministru a consultat ANI și a existat un răspuns că nu există un conflict de interese. Dacă ar fi existat, acesta ar fi fost declarat până astăzi. (...) Acest lucru nu-l stabiliți dvs, îl stabilește ANI” a spus Orban, precizând că nu ia în calcul schimbarea lui Costache de la Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede modificarea Legii privind reforma în sănătate, în sensul în care programele naţionale de sănătate  - finanţate de stat – vor putea fi derulate ”unitar” decătre furnizori publici şi privaţi. În acelaşi timp, Libertatea a dezvăluit că ministrul Costache prestează servicii medicale pentru clinici private, care ar benefica de acest proiect, şi după ce a preluat portofoliul în Guvernul Orban.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: