• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.2444 LEI
  1 GBP = 5.8603 LEI
  1 CHF = 4.6190 LEI
  1 HUF = 1.3745 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.7199 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ludovic Orban și Nicușor Dan, controale în spitalele din subordinea Primăriei Capitalei

16 Noiembrie, 13:49

Premierul Ludovic Orban și Nicușor Dan vor efectua controale în spitalele din subordinea Primăriei Capitalei, anunță Antena3. Gestul vine după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamţ, afectat în weekend de un incendiu soldat cu 10 morţi.

orban

Astăzi, premierul Ludovic Orban a anunțat controale în toate secțiile de terapie intensivă din țară, care vor funcționa în viitor în baza unui plan de conformare.

”Primul subiect a fost planul de verificări efectuate de Direcția de Sănătate Publică în toate secțiile ATI din spitale. (...) Urmărim conformitatea cu reglementările privind funcționarea secțiilor de terapie intensivă. În urma acestor controale o să existe un plan de conformare, care va fi adus la cunoștința managerilor spitalelor. Orice reparație, orice achiziție, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan de conformare. Am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli printr-o finanțare europeană nerambursabilă”, a anunțat Ludovic Orban, după o ședință de urgență la Ministerul Sănătății.

Ludovic Orban a mai anunțat că numărul paturilor din spitale destinate bolnavilor de Covid-19 va crește cu 200 în această săptămână.

„Planul pe săptămâna asta prevede o creștere a capacității de internare a bolnavilor de Covid cu cel puțin 200 de paturi”, a spus Orban.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: