• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 5º C
  Cluj-Napoca -3º C
  Constanta 5º C
  Craiova 1º C
  Galati 3º C
  Iasi 4º C
  Suceava 5º C
  Timisoara 0º C
 • 1 EUR = 4.7792 LEI
  1 USD = 4.2976 LEI
  1 GBP = 5.6074 LEI
  1 CHF = 4.4485 LEI
  1 HUF = 1.4251 LEI
  1 BGN = 2.4435 LEI
  1 JPY = 3.9023 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ludovic Orban adoptă politica PSD: "Eliminarea supraccizei va creşte consumul"

04 Decembrie, 21:30

Premierul Ludovic Orban adoptă tactica PSD a creşterii bazate pe stimularea consumului. Întrebat miercuri seara de unde se vor atrage bani la buget după eliminarea supraaccizei, Orban a afirmat că mizează pe creşterea consumului, care să ducă la creşterea colectării.

orban

Premierul Orban adoptă metoda de succes economică a PSD. "Am convingerea că, odată cu eliminarea supraaccizei, va creşte consumul. Odată cu creşterea consumului, în mod evident, vor creşte resursele financiare colectate la buget. De asemenea, vom ataca hotărâţi evaziunea care există în domeniul produselor petroliere, astfel încât să creştem colectarea la bugetul de stat", a declarat Orban.

După ce i s-a atras atenţia că şi TVA a fost redus la alimente şi nu a crescut colectarea, nici preţurile nu au scăzut, Orban a replicat: "Să nu comparăm mere cu pere. "Spre deosebire de cei dinaintea noastră, noi am spus un lucru şi ne-am ţinut de acel lucru. Noi am susţinut abrogarea supraaccizei, nu cum a făcut PSD, care în campania din 2016 a promis eliminarea supraaccizei, au eliminat supraacciza, după care în august au reintrodus supraacciza. Din punctul nostru de vedere acciza la comustibil are un impact foarte mare din punct de vedere al modului de construcţie a preţului la combustibil. Or orice creştere prea a preţului la combustibil afectează negativ economia. În primul rând creşte costurile cu transportul, afectează negativ transportatorii, care renunţă să îşi alimenteze utilajele din România. De asemenea, o acciză prea mare creează şi inflaţie şi duce la creşterea preţurilor la toate produsele. Şi aşa inflaţia este foarte mare. Cred că reducerea accizei reprezintă un stimulent bun pentru economie şi va duce la micşorarea inflaţiei", a mai declarat Orban.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: