• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 2º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 2º C
  Constanta 5º C
  Craiova 6º C
  Galati 4º C
  Iasi 3º C
  Suceava 2º C
  Timisoara 5º C
 • 1 EUR = 4.6495 LEI
  1 USD = 4.0769 LEI
  1 GBP = 5.1788 LEI
  1 CHF = 4.1190 LEI
  1 HUF = 1.4384 LEI
  1 BGN = 2.3773 LEI
  1 JPY = 3.6184 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Lionel Messi, condamnat pentru evaziune fiscală

06 Iulie, 15:08

Starul fotbalului mondial Lionel Messi a fost condamnat la 21 de luni de închisoare, pentru evaziune fiscală. Şi tatăl fotbalistului argentinian de la FC Barcelona a fost condamnat la aceeaşi perioada de detenţie cu suspendare pentru fraudarea fiscului spaniol cu 4,1 milioane de euro între 2007 si 2009.

messi

Cei doi au fost condamnaţi şi plata unei amenzi de 2 milioane de euro, în cazul lui Lionel Messi, şi 1,5 milioane de euro in cazul lui Jorge Messi.

În Spania, pedepesele mai mici de 2 ani de închisoare nu se executa. Conform legii spaniole condamnările mai mici de doi ani nu implică trimiterea în spatele gratiilor, în lipsa unor antecedente judiciare. Procurorii ceruseră pedepse de 22 de luni și 15 zile de închisoare pentru Messi și tatăl său.

Pe 2 iunie, Lionel Messi a fost audiat la Barcelona în acest caz, afirmând cu această ocazie că "nu a fost la curent cu nimic", tatăl său fiind cel care s-a ocupat de chestiunile financiare.

În timpul procesului, fotbalistul a susţinut că “nu a ştiut nimic” despre modul în care sunt gestionate problemele sale financiare. El a spus că nu a facut decât să “joace fotbal”

"Eu am jucat fotbal. Nu am fost la curent cu nimic", a declarat atunci atacantul. "Nu mi s-a explicat niciodată cum sunt gestionate drepturile de imagine. (...) Tot ce știam era că semnez cu sponsorii pentru suma X și că apoi trebuie să fac reclame cu fotografii și lucruri de genul ăsta, dar nu știam nimic despre bani și unde ajungeau", a adăugat argentinianul.

Jorge Messi a declarat că nu avea cunoştinţele necesare pentru a pune la cale o fraudă de asemenea proporţii, dând vina pe consultanţii financiari pe care i-a angajat.

Messi și tatăl său au fost acuzați că s-au folosit de societăți-fantomă din Belize și Uruguay — pe atunci considerate paradisuri fiscale — pentru a eluda fiscul în privința unor sume provenite din drepturile de imagine ale fotbalistului, între 2007 și 2009.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: