• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9472 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.8502 LEI
  1 CHF = 4.6294 LEI
  1 HUF = 1.3567 LEI
  1 BGN = 2.5294 LEI
  1 JPY = 3.7459 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Liderul deputaților PSD a explodat la adresa PNL: De câteva luni asistăm cum v-ați luat la trântă cu bătrânii

22 Septembrie, 14:31

Izbucnire din PSD după ce PNL a încercat să blocheze majorarea pensiilor cu 40%. Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, îi acuză pe liberali că au canalizat „foarte multă energie” pentru a bloca itrarea în vigoare a majorării punctului de pensie cu 40%: „De câteva luni asistăm cum v-ați luat la trântă cu bătrânii României”.

simonis

„Ați canalizat foarte multă energie în a bloca intrarea în vigoare a acestei legi. Practic, de câteva luni asistăm cum v-ați luat la trântă cu bătrânii României. Ludovic Orban și guvernul ne anunță zi de zi cum dă bătălie după bătălie, e și mândru de treaba asta, pentru a nu intra în vigoare majorarea pensiilor cu 40%”, spune liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Proiectul de rectificare bugetară adoptat de Guvern, dar documentul a fost modificat în comisiile de specialitate de majoritatea PSD.

Cea mai importantă modificare se referă la abrogarea articolului care prevede creșterea pensiilor cu doar 14% de la 1 septembrie. Dacă forma adoptată în comisii ar trece şi de votul parlamentarilor, pensiile ar trebui majorate cu 40%, potrivit legislaţiei în vigoare.

Comisiile au mai adoptat un amendament, propus tot de PSD, care prevede majorarea sumelor repartizate unităților administrativ-teritoriale cu 1 miliard de lei, în timp ce pentru municipiile reședință de județ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, urmând să fie repartizați în mod egal indiferent de culoarea politică a administrației locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că bugetul „nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă” şi a făcut apel la toate partidele politice să nu sprijine în Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetară.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: