• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9440 LEI
  1 USD = 4.3296 LEI
  1 GBP = 5.9242 LEI
  1 CHF = 4.7390 LEI
  1 HUF = 1.3911 LEI
  1 BGN = 2.5278 LEI
  1 JPY = 3.7824 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Liderii ACUM: Dacă PSRM mai înaintează condiții, atunci este clar că nu se dorește un compromis

07 Iunie, 09:16

Dacă Partidul Socialiștilor va înainta noi condiții pentru o eventuală colaborare cu blocul ACUM, atunci va fi clar că nu doresc un compromis, au declarat liderii Blocuului ACUM. Năstase și Sandu au precizat decizia de a susține un spicher socialist - în condițiile în care încrederea în PSRM e la cota zero - este determinată de dorința de a scoate țara din impas, transmite IPN, citând emisiunea "ÎnProfunzime" de la ProTV Chișinău.

ACUM

„Deciziile pe care le-am luat nu sunt parte a unui joc. Suntem oameni serioși și ne-am asumat niște decizii foarte importante care ar putea să ne coste în timp. E firesc, dar am ales să folosim această șansă. Nu avem siguranța că se va întâmpla ceva, mingea este în curtea socialiștilor”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS susține că „există semnale din partea socialiștilor, care nu sunt foarte încurajatoare, dar li se mai oferă o șansă”. "Sperăm", a mai menționat sursa cirată, "că mâine dimineață se vor clarifica lucrurile și vom reuși totuși să începem acest proces de eliberare a țării”.

Potrivit ei, se va accepta doar un "guvern de profesioniști", iar socialiștii au acceptat ca în funcțiile de miniștri ai Apărării, Externelor și Internelor să fie propuși "profesioniști care nu fac parte din partide politice".

Liderul PPDA Andrei Năstase consideră că se trage de timp și acest lucru servește Partidului Democrat. Potrivit lui, în discuțiile cu socialiștii se va accepta drept punct de pornire pachetul de deoligarhizare și acest subiect a fost convenit cu PSRM în discuțiile anterioare care au avut loc.

Liderii celor două partide au declarat că în această dimineață îi așteaptă din nou la discuții pe socialiști pentru a examina detaliat fiecare punct al viitoarei colaborări. Potrivit lor, dacă socialiștii nu vor veni la discuții sau dacă vor înainta noi condiții pentru această colaborare, atunci va fi clar că PSRM nu dorește cu adevărat să ajungă la un compromis, ci doar a dat senzația de deschidere.

Blocul politic ACUM a invitat din nou Partidul Socialiștilor la continuarea dialogului în seara zilei de joi sau vineri, la ora 08.30, la Parlament. Formațiunea menționează că invitația vine ca urmare a deciziilor asumate de către consiliile politice naționale ale celor două partide din cadrul Blocului ACUM – PAS și PPPDA.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, conditii, negocieri, PSRM, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: