• Bucuresti 6º C
  Baia Mare 2º C
  Brasov -1º C
  Cluj-Napoca 0º C
  Constanta 5º C
  Craiova 3º C
  Galati 3º C
  Iasi 1º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.6573 LEI
  1 USD = 3.8067 LEI
  1 GBP = 5.2524 LEI
  1 CHF = 3.9531 LEI
  1 HUF = 1.5068 LEI
  1 BGN = 2.3813 LEI
  1 JPY = 3.4395 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Les Films des Cannes à Bucarest, 14-23 octombrie

14 Octombrie, 17:16

Cinefilii pot participa la cea de-a şaptea ediţie a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest, care va începe vineri şi va avea loc până pe 23 octombrie.

canns

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, care se deschide vineri cu filmul ”Toni Erdmann”, în prezenţa regizoarei Maren Ade, International Tattoo Convention 2016, eveniment dedicat pasionaţilor de tatuaje şi piercinguri, Noaptea Caselor, Festivalul Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, ultimele zile ale Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, un concert al violonistului Nigel Kennedy şi premiere cinematografice alcătuiesc oferta culturală şi de divertisment a acestui weekend în Capitală, scrie News.ro.

Evenimentul se deschide oficial vineri, de la ora 18.30, la Cinema Pro, cu ”Toni Erdmann”, în prezenţa regizoarei Maren Ade, care va sta de vorbă cu publicul la finalul proiecţiei. Producţia a câştigat premiul criticii – FIPRESCI la Festivalul de Film de la Cannes 2016 şi este propunerea Germaniei pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor  Oscar 2017.

Sâmbătă este ”Ziua de Aur” la Cinema Pro. Filmele recompensate cu cele mai importante trei trofee ale anului, în marile festivaluri, vor rula în premieră, într-o singură zi. Maratonul începe la ora 13.30 cu ”The Woman Who Left”, noul film al regizorului Lav Diaz, premiat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia, şi continuă de la 18.00, cu ”Fire at Sea”, de Gianfranco Rosi, documentarul distins cu Ursul de Aur la Berlin. De la 21.15, va fi proiectat filmul laureat cu Palme d’Or în 2016, ”I Daniel Blake”, de Ken Loach.

Printre titlurile programate în acest weekend se află şi ”Juste la fin du monde” al lui Xavier Dolan (marele premiu), ”American Honey”, de Andrea Arnold (Premiul juriului), ”Ma’Rosa” (Premiul de interpretare feminină – Jaclyn Jose), ”Elle”, de Paul Verhoeven, propunerea Franţei pentru o nominalizare la Oscar, ”Fixeur”, noul film al lui Adrian Sitaru, şi pelicula ”Şi va fi…”, o coproducţie a studiourilor Buftea şi a Delta Film (Moscova), regizată de cineastul basarabean Valeriu Jereghi, filmată de Vivi Drăgan Vasile şi proiectată în Un Certain Regard la Cannes, în 1993. O parte din echipă va fi prezentă la proiecţia de duminică, 16 octombrie, de la ora 14.00, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: