• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 26º C
  Craiova 21º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.6541 LEI
  1 USD = 4.0032 LEI
  1 GBP = 5.2164 LEI
  1 CHF = 4.0013 LEI
  1 HUF = 1.4367 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.5431 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Legea salarizării unitare, dezbătută în regim de urgență

02 Mai, 21:13

Senatorii au aprobat, marţi, la solicitarea PSD, dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului Legii salarizării unitare, în dezacordul Opoziţiei care a solicitat ”dezbateri reale”. 

salarizare

Procedura de urgenţă a fost aprobată cu 69 de voturi ”pentru” şi 34 ”împotrivă”.

”Este propunerea legislativă arhicunoscută, numită şi Legea salarizării unitare în sistem bugetar. Ea este de câteva luni în dezbatere publică, a fost depusă acum o săptămână în mod formal. Vă solicit adoptarea procedurii de urgenţă, ceea ce permite simplificarea şi urgentarea procedurilor, având în vedere că o bună parte din dezbateri în spaţiul public s-au făcut. Nu are rost să prelungim în mod nejustificat o astfel de dezbatere, înainte de a intra în comisii. Unele dintre măsuri ar urma să intre în vigoare la 1 iulie 2017”, a afirmat liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae.

”Noi credem că ar trebui să respingem această propunere”, a spus senatorul USR Florina Presadă, precizând că e de părere că acest proiect ”trebuie să stea cât mai mult în Parlament, cel puţin în procedură normală”, astfel încât să existe dezbateri reale pe marginea lui.

”Ştiu că a stat în dezbatere publică la sediul PSD şi aţi dat un mail la dispoziţie. Dacă la dumneavoastră s-a putut să se primească amendamente, cred că de bun simţ ar fi să avem o procedură de dezbatere cât mai amplă şi cât mai serioasă în Parlament, ca să nu dăm vreun rasol, aşa cum ne aşteptăm. V-aş ruga să ne gândim la modul foarte serios dacă ne mai putem permite şarada asta - aruncăm proiectul în Parlament, facem repede dezbatere, de fapt nu o facem şi ieşim cu un proiect care este deja sortit eşecului”, a afirmat la rândul său şi senatorul PNL Alina Gorghiu.

Citeste mai mult despre: lege, regim, salarizare, urgenta
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: