• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 28º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 27º C
  Craiova 28º C
  Galati 29º C
  Iasi 27º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7204 LEI
  1 USD = 4.2231 LEI
  1 GBP = 5.2539 LEI
  1 CHF = 4.2880 LEI
  1 HUF = 1.4490 LEI
  1 BGN = 2.4135 LEI
  1 JPY = 3.9028 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Laura Kovesi rămâne singurul candidat pentru şefia Parchetului European

12 Iulie, 19:36

Laura Codruţa Kovesi rămâne singură în competiţia pentru şefia Parchetului European. Contracandidatul ei, francezul Jean-François Bohnert, urmează să fie numit la șefia Parchetului Financiar, scrie RFI.ro. Premierul Viorica Dăncilă se împotriveşte în continuare numirii.

KOVESI

Jean-François Bohnert este practic retras din cursă de Franța, lăsând calea liberă pentru Laura Codruța Kövesi.

Bohnert si Kövesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu).

Negocierile din primăvară nu au putut produce un acord, cele două instituții au convenit să se reunească din nou în toamna acestui an.

Dar procedurile interne ale Consiliului sunt ceva mai complicate decât cele ale Parlamentului European. Serviciul juridic al instituției poate fi cel care obligă statele membre să introducă în cursă un alt candidat.

Viorica Dăncilă: Nu cred că este oportună

Premierul Viorica Dăncilă se împotriveşte în continuare numirii Laurei Kovesi la şefia Parchetului European, spunând că nu este oportună.

”Opinia mea personală este că fiecare trebuie să-și lămurească anumite lucruri pe care le are de lămurit. Eu personal nu cred că este oportună o susținere, dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare. Este opinia mea și o susțin, pentru că am spus mereu că întotdeauna când cineva ajunge într-o funcție trebuie să își lămurească semnele de întrebare care planează asupra lui. Știți foarte bine că doamna Kovesi a fost revocată în timpul mandatului unui ministru al Justiției din Guvernul pe care îl conduc și îmi păstrez părerea de atunci”, a declata Viorica Dăncilă vineri.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: