• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8745 LEI
  1 USD = 4.0189 LEI
  1 GBP = 5.5210 LEI
  1 CHF = 4.5279 LEI
  1 HUF = 1.3547 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.8734 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Laura Codruţa Kovesi, după audiere la Secţia de investigare a magistraţilor

07 Martie, 21:49

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost citată pentru joi la Secţia de investigare a magistraţilor, ca să fie audiată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

kovesi

La ieşirea de la parchet, Kovesi a anunţat că a fost împiedicată să dea declaraţie în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă şi că a fost anunţată de procurori că a fost pusă sub învinuire în alt dosar pentru coordonare de grup infracţional în cadrul DNA.

Laura Codruţa Kovesi a declarat, la plecarea de la Secţia specială de investigare a magistraţilor, că a fost chemată pentru un dosar şi că s-a trezit citată în altul. Kovesi a spus că în primul dosar a cerut să aibă acces la documente, iar procurorul i-a fixat perioada 8-14 martie, astfel că astăzi nu a putut să facă nicio declaraţie întrucât nu a pot consulta dosarul deschis ca urmare a denunţului lui Sebastian Ghiţă.

"Am fost citată într-un dosar. Azi, când m-am prezentat, am fost împiedicată să dau declarații pentru că nu am avut acces la acuzaţii. Am cerut să consult dosarul (în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în urma denunţului lui Sebastian Ghiţă n.red.) pentru a cunoaşte acuzaţiile care mi se aduc, am fost împiedicată, deşi procuror de caz mi-a admis cererea de consultare. În timp ce se derula această activitate, am fost anunţată că trebuie să rămân în birou. Am făcut şi alte cereri, toate au fost respinse, de aceea a durat aşa de mult. Am întrebat dacă pot să plec? Au intrat 9 sau 10 avocaţi în birou şi mi-au spus că sunt învinuită în alt dosar, moment în care am spus că nu am fost citată legal decât într-un alt dosar, nu am avut posibilitatea să îmi angajez un avocat, avocatul care a fost prezent cu mine astăzi a fost angajat pentru alt dosar. Nu ştiu care e urgenţa de nu pot să fiu chemată în altă zi. A spus că nu o interesează, pentru că ea poate să mă citeze când doreşte. Mi-a adus la cunoştinţă o învinuire pe care nu pot să v-o descriu în acest moment, pentru că mi-a fost citită o singură dată, că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori care au făcut nişte trimiteri în judecată. Din nou dreptul la apărare şi procesul-verbal au fost întocmite că încălcarea tuturor drepturilor. Nu ştiu dacă este o acuzaţie oficială, pentru că mi-a fost înmânat un proces-verbal care nu este semnat de procuror. Procesul verbal a fost întocmit cu încălcarea tuturor drepturilor. Am stabilit că după studirea dosarului să mă prezint și să dau declarații. Eu aș fi dorit să lămuresc azi. (...) Cred că intenționat am fost citată în această zi, cred că intenționat am fost chemată într-un dosar și m-am trezit că am fost audiată într-un alt dosar. În momentul în care o să primesc oficial aceste documente cu siguranță le voi contesta", a spus Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a mai spus că "nu sunt vinovata de niciuna din faptele de care sunt acuzată".

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: