• Baia Mare 20º C
  Galati 20º C
  Suceava 20º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.1289 LEI
  1 GBP = 5.3552 LEI
  1 CHF = 4.5467 LEI
  1 HUF = 1.3353 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.9112 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

László Borbély: Trebuie recunoscută independența Kosovo

04 Iunie, 17:13

Laszlo Borbely

Deputatul UDMR susține că România trebuie să-și reconsidere poziția față de Kosovo.

Președintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaților, László Borbély, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că România trebuie să se alăture statelor care recunosc independența Kosovo, din moment ce Kosovo este membră în instituții importante financiar-europene sau mondiale.

„Cred, în ceea ce privește România acum, că interesul nostru este să nu stingem noi lumina, să nu fim ultimii care recunoaștem Kosovo din moment ce 101 țări au recunoscut până acum. Ieri, la cele două comisii de politică externă, am avut o discuție foarte deschisă, la obiect, pragmatică, fără niciun fel de alte conotații care ar fi arătat din partea politicienilor că nu ar accepta acest fapt. Toată lumea a acceptat această situație. S-a discutat din punct de vedere tactic în ce mod vom putea să prezentăm o poziție diferită a României față de ce a fost acum cinci ani de zile,” a declarat László Borbély.

De asemenea, Vicepreșendintele politic al UDMR a anunțat că UDMR va finaliza procesul de adoptare și textul unei inițiative cetățenești europene privind problematica minorităților naționale și va înainta inițiativa către Uniunea Europeană la începutul lunii iulie.

Citeste mai mult despre: independenţa, kosovo, laszlo borbely
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: