• Bucuresti 32º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 29º C
  Craiova 29º C
  Galati 34º C
  Iasi 33º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7228 LEI
  1 USD = 4.1899 LEI
  1 GBP = 5.3006 LEI
  1 CHF = 4.2095 LEI
  1 HUF = 1.4679 LEI
  1 BGN = 2.4147 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

László Borbély: Trebuie recunoscută independența Kosovo

04 Iunie, 17:13

Laszlo Borbely

Deputatul UDMR susține că România trebuie să-și reconsidere poziția față de Kosovo.

Președintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaților, László Borbély, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că România trebuie să se alăture statelor care recunosc independența Kosovo, din moment ce Kosovo este membră în instituții importante financiar-europene sau mondiale.

„Cred, în ceea ce privește România acum, că interesul nostru este să nu stingem noi lumina, să nu fim ultimii care recunoaștem Kosovo din moment ce 101 țări au recunoscut până acum. Ieri, la cele două comisii de politică externă, am avut o discuție foarte deschisă, la obiect, pragmatică, fără niciun fel de alte conotații care ar fi arătat din partea politicienilor că nu ar accepta acest fapt. Toată lumea a acceptat această situație. S-a discutat din punct de vedere tactic în ce mod vom putea să prezentăm o poziție diferită a României față de ce a fost acum cinci ani de zile,” a declarat László Borbély.

De asemenea, Vicepreșendintele politic al UDMR a anunțat că UDMR va finaliza procesul de adoptare și textul unei inițiative cetățenești europene privind problematica minorităților naționale și va înainta inițiativa către Uniunea Europeană la începutul lunii iulie.

Citeste mai mult despre: independenţa, kosovo, laszlo borbely
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: