• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

La PAS - 2, la PPDA - 4 / Cine și în care fracțiune se regăsesc deputații neafiliați din blocul ACUM

27 Martie, 11:52

În urma creării Blocului Politic ACUM și semnării Acordului de colaborare între fracțiunile Platforma DA și PAS, cei 26 de parlamentari s-au împărțit în două fracțiuni – 12 vor face parte din fracțiunea PPDA, iar 14 din PAS. Astfel, dintre cei șase deputați neafiliați, patru au aderat la fracțiunea Platformei DA și doi – la PAS.

ACUM

Potrivit surselor Deschide.MD, până la finalul zilei de azi, ambele fracțiuni urmează să prezinte în Parlament procesul verbal privind constituirea fracțiunilor.

Contactat de reporterul Deschide.MD, vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a declarat că la fracțiunea PAS vor adera Dumitru Alaiba și Oazu Nantoi.

Prin urmare, liberal-democrata Maria Ciobanu, ex-liberalul Lilian Carp, dar și ex-ambasadorii Igor Munteanu și Iurie Reniță vor adera la fracțiunea PPDA.

Contactat telefonic, Iurie Reniță a confirmat faptul că a aderat la fracțiunea PPDA.

Eu vin de pe o circumscripție uninominală, nu vin pe listă de partid, care, în urma înțelegerilor dintre PAS și PPDA a revenit Plarformei „Demnitate și Adevăr”. Echipa care m-a însoțit, care m-a ajutat, care m-a susținut a fost echipa DA și în mod firesc și corect este să mergi cu echipa care te-a susținut”, a declarat parlamentarul.

Totuși, Iurie Reniță a ținut să precizeze că crearea a două fracțiuni în Parlament este un moment tehnic și nu poate fi nicio vorbă despre divizare dintre cele două formațiuni.

Divizarea pe două fracțiuni este un moment tehnic. Multe portaluri au mințit cu nerușinare că blocul ACUM s-a destrămat, s-a divizat. Sunt termeni absolut incorecți. Nu este adevărat. În alegeri au mers două partide, PPDA și PAS care au format un bloc electoral. Acum au rămas tot aceste partide care au format un bloc politic. Este o chestiune de continuitate, iar fracțiunile sunt o chestiune tehnică, doar politică... Orice decizie se ia în cadrul blocului ACUM, dar chestiunea cu fracțiunile este o chestiune tehnică”, a menționat deputatul.

Amintim că în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, ACUM a obținut 26 de mandate în noul Legislativ.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: