Separatistul șef de la Tiraspol s-a exprimat în favoarea unei întrevederi în formatul 5+2 atât timp cât loialul Moscovei, Dodon, nu are mari împuterniciri la Chișinău.

„Noi trebuie să lucrăm cu toți acei care sunt competeni în rezolvarea unor probleme curente și cu ajutorul partenerilor externi. Anume din acest considerent eu salut inițiativa unei noi întrevederi în formatul 5+2, iar dacă Igor Dodon are o propunere, noi o vom examina”, a spus Vadim Krasnoselski, citat de novostipmr.com.

Pretinsul ministru de externe separatist, Vitalii Ignatiev, a spus că șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, a susținut ideea convocării unei întrevederi în formatul 5+2 până la finalul acestui an.

Vadim Kransoselski a mai adăugat că Igor Dodon ar trebui să aibă o agendă proprie, iar dacă ea nu există, atunci nu mai sunt necesare astfel de întâlniri.

Ultima întâlnire între șeful statului moldovean și separatistul șef de la Tiraspol a avut loc la 6 septembrie anul curent în reședința președintelui Moldovei de la Condrița.

Sursa: deschide.md