• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 2º C
  Constanta 4º C
  Craiova 5º C
  Galati 3º C
  Iasi 2º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 4º C
 • 1 EUR = 4.6528 LEI
  1 USD = 4.0873 LEI
  1 GBP = 5.1549 LEI
  1 CHF = 4.1373 LEI
  1 HUF = 1.4387 LEI
  1 BGN = 2.3790 LEI
  1 JPY = 3.6126 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Krasnoselski blamează inconsecvența lui Igor Dodon

02 Aprilie, 14:47

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, nu pierde nici o ocazie de a-l taxa pe şeful statului Igor Dodon. Într-un interviu acordat presei din stânga Nistrului, Krasnoselski a spus că Igor Dodon îmbrăţişează ideea ca trupele ruse să părăsească regiunea separatistă.

krasnoselski

„Atât timp cât la Nistru stă pacificatorul rus, escaladarea conflictului este imposibilă, însă, la Chişinău, sunt făcute zilnic declaraţii politice privind necesitatea evacuării trupelor ruse din stânga Nistrului. Specific este că preşedintele Dodon şi Parlamentul şi Curtea Constituţională sunt solidari în ceea ce priveşte necesitatea evacuării acestor trupe", a spus Krasnoselski.

Şeful grupării separatiste de la Tiraspol a mai adăugat că regiunea transnistreană trebuie să meargă spre independenţă şi spre integrarea în Federaţia Rusă.

Krasnoselski a mai subliniat că Igor Dodon nu este un politician cu viziuni exacte şi nici nu are multe pârghii.

Doar pe parcursul unui an, domnul Dodon şi-a schimbat de trei ori poziţia faţă de Transnistria. La început, domnia sa vorbea despre federalizare, apoi a trecut la statut de autonomie, ca în final să vorbească despre statut special. Cu toate că nu ducem încă dialog pe probleme politice, un asemenea comportament al unui politician nu stârneşte încredere", a mai spus Vadim Krasnoselski.

Amintim că săptămâna trecută pretinsul şef al diplomaţiei de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, a declarat că se pregăteşte a treia întâlnire între Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski.

Sursa: deschide.md

 

Citeste mai mult despre: Transnistria
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: