• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta 7º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

KPMG acordă consultanță și audit pentru rețeaua offshore din Bermude

16 Iulie, 22:36

Ziarul România Liberă acuză KPMG (membră a așa-numitului „Big Four” – cele mai mari patru companii de consultanță și audit din lume) că și-a oferit serviciile pentru o rețea de firme offshore din Insulele Bermude.

kpmg

Precizăm că publicația este într-un război vechi cu societatea de audit, pe care o acuză de falimentarea Astra Asigurări după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a desemnat-o drept administrator special al acestei firme.

Cu oficii deschise în 110 țări, contabilii și experții KPMG coordonați la nivel global din Elveția gestionează și verifică finanțele a sute de companii offshore înființate în jurisdicții catalogate drept paradisuri financiare. Sucursalele din Irlanda, Suedia, India, Franța, Dubai, SUA și multe-multe alte țări controlează sau oferă servicii de audit pentru societăți din Bermuda, Aruba, Jersey.

„Offhore-uri ce apoi controlează alte offshore-uri. În acest fantastic împăienjeniș prin care banii lumii sunt plimbați pentru a se evita plata taxelor se regăsește și sucursala KPMG România. Căci, din 31 martie 2009, KPMG România SRL auditează situațiile financiare ale companiei Nobel Ltd Bermuda.

Înființată la data de 20 decembrie 2002 în Bermude, compania Nobel Ltd a fost creată ca un vehicul financiar de către acționarii Knobel Michael T. și Knobel Thomas C. Aceștia mai dețineau companii și în alte jurisdicții renumite pentru relaxarea fiscală, cum ar fi statul Delaware (SUA) și Luxemburg. În martie 2009, offshore-ul Nobel Ltd Bermuda s-a gândit să își angajeze o firmă de audit pentru verificarea situațiilor financiare. Cum-necum, s-a apelat tocmai la o societate de audit de peste mări și țări: KPMG România SRL”, detaliază jurnaliștii de la România Liberă.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: