• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9440 LEI
  1 USD = 4.3296 LEI
  1 GBP = 5.9242 LEI
  1 CHF = 4.7390 LEI
  1 HUF = 1.3911 LEI
  1 BGN = 2.5278 LEI
  1 JPY = 3.7824 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Kozak recunoaște! A venit să discute despre coaliții deși crede că anticipatele sunt inevitabile

03 Iunie, 16:19

Vicepremierul rus Dmitri Kozak consideră că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile. În același timp oficialul rus spune clar că scopul vizitei sale la Chișșinău este de a spune principalelor partide parlamentare care este viziunea Moscovei față de situația politică din R. Moldova.

kozak/dodon

Declarația a fost făcută în urma întrevederii pe care a avut-o cu președintele Igor Dodon, la Chișinău.

„Azi s-a creat situația când trei forțe politice au cucerit simpatia cetățenilor. Însă aceste puteri nu sunt în stare să ajungă la o înțelegere și să formeze o coaliție de guvernare funcțională. Fie acum, fie în viitorul apropiat, chiar dacă o să fie formată o coaliție, alegerile anticipate sunt inevitabile. Reieșind din momentul actual, o uniune ar trebui să fie formată din acele forțe politice care sunt gata să formeze măcar o coaliție temporară pentru a organiza alegeri parlamentare corecte, clare și transparente.”, a spus Dmitri Kozak.

Oficialul rus a mai menționat că Rusia nu are de gând să se implice în treburile interne ale Republicii Moldova, dar că și-ar dori o politică externă echilibrată din partea viitorului Guvern.

„Am venit să ne expunem poziția pe care o avem în acest context. Vom discuta cu toate forțele politice care trebuie să se gândească la ce fel de coaliții vor fi formate pentru următoarea perioadă”, a adăugat oficialul rus.

Totuși, întrebat cu cine ar trebui socialiștii să formeze o coaliție, Kozak a spus: „Coaliția trebuie formată în primul rând cu cetățenii, reieșind din interesele momentului. Coaliția trebuie să fie cu acele forțe politice care sunt de acord să încheie, chiar și temporar, un acord ca să aibă loc alegeri parlamentare clare și transparente”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: