• Bucuresti 1º C
  Baia Mare 9º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 5º C
  Constanta 6º C
  Craiova -2º C
  Galati 2º C
  Iasi 1º C
  Suceava 4º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.7790 LEI
  1 USD = 4.3101 LEI
  1 GBP = 5.6586 LEI
  1 CHF = 4.4487 LEI
  1 HUF = 1.4187 LEI
  1 BGN = 2.4435 LEI
  1 JPY = 3.9337 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Kozak felicită de la Chișinău noua conducere și e sigur în deblocarea relațiilor moldo-ruse

24 Iunie, 16:08

Vicepremierul rus Dmitrii Kozak a felicitat noua conducerea a Republicii Moldova pentru că a venit la putere dar și spune că aceștia își arată disponibilitatea ca să colaboreze cu Federația Rusă, lucru care a fost înghețat mai bine de trei ani.

kozak

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă care avut loc în această după amiază după întrevedere cu Igor Dodon.

Kozak a ținut să felicte noua conducere cu preluarea puterii pe cale pașnică dar și să-și exprime speranța că această conducere va colabora cu Federația Rusă.

Exportul mărfurilor din Republica Moldova în Rusia, prelungirea acordurilor în acest sens după 1 iulie, problema transportatorilor de mărfuri, dar și negocierile întru livarea gazului pentru țara noastră au mai fost câteva din subiectele pe care le-a discutat șeful statului cu vicepremierul rus.

În același timp, Dmitri Kozak a dat de înțeles că Rusia ar fi deschisă să elimine barierele pentru noi, doar că deocamdată nu se cunoaște cum anume.

Coincidență sau nu, dar vizita lui Dmitri Kozak a avut loc chiar în ziua în care la Chișinău a venit o delegație a Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European.

Amintește că, tot astăzi, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care a fost modificată componența Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică. Astfel, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Vasilii Șova, a fost numit noul președinte al părţii moldoveneşti a Comisiei.

Ultima dată o ședință a Comisiei în cauză ar fi avut loc în noiembrie 2016

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: