• Bucuresti 24º C
  Baia Mare 23º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 19º C
  Craiova 23º C
  Galati 21º C
  Iasi 22º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.8582 LEI
  1 USD = 4.0972 LEI
  1 GBP = 5.3220 LEI
  1 CHF = 4.5132 LEI
  1 HUF = 1.3490 LEI
  1 BGN = 2.4839 LEI
  1 JPY = 3.9261 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Kovesi: La DNA există două dosare privind fraudarea Bacalaureatului; unul, la Sibiu, altul, la Slobozia

05 Iulie, 17:13

KOVESI - CANDIDAT - PROCUROR GENERAL

Șeful DNA a precizat că astfel de dosare sunt instrumentate de acest parchet dosar dacă sunt implicate persoane persoane care dețin funcții de conducere.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi a declarat, vineri, că la instituția pe care o conduce există două dosare privind examenul de bacalaureat, unul fiind instrumentat la Sibiu, iar celălalt la Slobozia.

La nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie avem înregistrate în acest moment două dosare. Noi am comunicat public stadiul anchetelor, este începută urmărirea penală. Aş vrea să precizez că instrumentăm astfel de dosare doar atunci când persoanele care sunt implicate deţin funcţii de organizare, de control în această activitate. Acesta este motivul pentru care nu am instrumentat toate dosarele care au avut ca obiect corupţia cu ocazia acestor examene", a spus Kovesi.

Unul dintre aceste dosare a fost deschis pe numele a trei bărbați din Sibiu, pentru fraudarea probei de limba română la Bacalaureat. Printre cei trei bărbaţi urmăriţi penal se numără un inspector şcolar, un angajat al Colegiului Tehnic „Independenţa” Sibiu şi un elev.

"Mai este un dosar în care se fac verificări cu privire la un examen de bacalaureat care a fost susţinut la Slobozia. A fost preluat săptămâna trecută. A fost începută urmărirea penală, sunt investigaţiile în curs, se fac audieri şi toate probele care se administreză în astfel de situţii", a procurorul şef al DNA.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: