• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis va găzdui marţi la Cotroceni, lansarea oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei

12 Iulie, 12:52

Preşedintele Klaus Iohannis va găzdui, marţi a Palatul Cotroceni, evenimentul de lansare oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei, informează Administraţia Prezidenţială.

Iohannis

La dezbatere vor participa, de asemenea, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, prof. univ. dr. Valentin Naumescu, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, şi conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

„Evenimentul are ca scop dezbaterea obiectivelor şi aşteptărilor legate de Conferinţa privind viitorul Europei, precum şi lansarea unor direcţii de reflecţie pentru orientarea dezbaterilor cetăţeneşti care vor avea loc la nivel naţional pe acest subiect.

În cadrul intervenţiei sale, Preşedintele României se va referi la temele de interes pentru dezbaterea la nivel naţional asupra viitorului Europei, un proces care se doreşte a fi în primul rând un dialog cu cetăţenii europeni. Obiectivul major al dezbaterii privind viitorul Europei va fi acela de consolidare a proiectului european în beneficiul tuturor cetăţenilor.

La data de 9 mai 2021, a avut loc la Strasbourg lansarea simbolică a Conferinţei privind viitorul Europei. Conferinţa reprezintă un cadru de discuţii şi reflecţie cu privire la viitorul Europei, cu implicarea instituţiilor europene, guvernelor statelor membre, parlamentelor naţionale, cetăţenilor, societăţii civile, mediului academic, partenerilor sociali şi a altor actori interesaţi.

Dezbaterile legate de Conferinţa privind viitorul Europei se vor desfăşura pe parcursul anului 2021 şi în primul semestru al anului 2022, în vederea formulării unor linii directoare privind viitorul Uniunii Europene”, mai transmite Administraţia Prezidenţială, în comunicatul de presă.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: